Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 7 mrt 2019

6 x waarom vriendinnen die verpleegkundige zijn de allerbeste vriendinnen zijn

Niet alleen komt jouw verpleegkundige vriendinnetje na haar dienst terug met juicy verhalen waar jij van smult, ze bezit ook nog eens zo’n beetje alle lieve eigenschappen die je kunt bedenken. Als jouw vriendinnetje verpleegkundige is weet je in ieder geval zeker dat ze een hele goede vriendin voor je is.

Stiekem zijn wij wel een beetje jaloers op jou, want heb jij een verpleegkundige vriendinnetje? Dan mag je je gelukkig prijzen want dit zijn de zes redenen waarom ze de allerbeste vriendin is.

1. Jouw vriendin is zorgzaam

In dit geval zit het echt in de aard van het beestje. Jouw vriendin is super zorgzaam want dat is belangrijk voor haar baan. Als jij je niet zo lekker voelt signaleert ze dat meteen en geeft ze je het advies om even goed uit te rusten. Je weet dat je dankzij haar nooit over je grenzen heen gaat en dat is écht iets wat je kunt waarderen.

2. Ze is grappig

Overdag (of tijdens haar avonddienst) hangt ze naast haar rol als verpleegkundige ook nog eens de CliniClown uit in het ziekenhuis. Ze is een stuiterbal die altijd wel een leuke mop weet te vertellen waar zelfs jij op een druilerige dag van opvrolijkt.

3. Je hoeft bijna nooit naar de dokter

Als je je ziek voelt vraag je haar om advies. Daarmee voorkom je tientallen bezoekjes aan de dokter. Ze weet precies hoe jij er snel weer bovenop komt en wat je het beste kunt eten zodat je genoeg vitamientjes binnenkrijgt.

4. Ze kan goed luisteren

Als je liefdesverdriet hebt bel je haar als eerst. Ze weet je namelijk heel goed te kalmeren als je overstuur bent en biedt ook nog eens een luisterend oor. Ook dat is iets wat in haar karakter zit en ze dagelijks doet op haar werk. Als vriendin heb jij daar enorm veel profijt van. Ze is echt een lieverd.

5. Een enorm empathisch vermogen

Ook niet geheel onbelangrijk, ze heeft een enorm empatisch vermogen. Ze kan zich heel goed inleven in jou en ze zal nooit zeggen dat je je aanstelt.

6. Je kan haar alles vertellen

Een belangrijke eigenschap die nodig is voor en goede verpleegkundige is integer zijn. Je weet dat je jouw vriendin alles kan vertellen en dat ze dat voor haarzelf houdt. Ze zal nooit over jou roddelen en dat noemen wij nou échte vriendschap.

Als jouw bestie na werk ook nog eens altijd in is voor een drankje zit het al helemaal goed met jullie vriendschap.

Drink je graag drankjes met je vriendinnen? Dat maakt jullie vriendschap nóg hechter

Newsmonkey

Reageer op artikel:
6 x waarom vriendinnen die verpleegkundige zijn de allerbeste vriendinnen zijn
Sluiten