Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 1 jul 2017

Bewezen: Je vriendinnen zijn beter voor je dan je familie

Kan jij altijd jouw ei kwijt bij jouw vriendinnen en bellen jullie elkaar ook voor elk wissewasje op? Ze kennen jou door en door en daarmee voelt het haast als familie. Sterker nog: vriendinnen zijn beter voor je dan familie. Is dat even leuk om te horen.

Familie krijg je, vrienden kan je kiezen. Wat een prachtige slogan en oh zo waar. Ongeacht dat jij super goed bent met jouw familie, zijn het jouw vrienden waar je gelukkiger én gezonder van wordt. En dit is wetenschappelijk bewezen. Vandaar dat het NTB en WJNMK principe de wereld in is gebracht. It all makes sense now.

Je vrienden zijn als het stoppen met roken

Het lijkt op zo’n prachtige ‘Liefde is…’ spreuk, maar het is echt waar. Het effect dat jouw vrienden op jouw gezondheid hebben is nét zo gezond als het stoppen met roken. De Michigan State University heeft een onderzoek uitgevoerd waarbij bijna 30.000 mensen uit meer dan negentig liet zien dat mensen die veel waarde hechtten aan vrienden, zichzelf gezonder en gelukkiger voelden.

William Chopik, de onderzoeksleider, denkt dit te kunnen verklaren doordat je jouw vrienden zelf uitkiest en je ook met vrienden eerder geneigd bent om leuke activiteiten te ondernemen. Waar familie ook ernstig of negatief kunnen zijn, fungeren vrienden als uitlaatklep en oordelen ze niet snel.

No stress

Door het contact met jouw vrienden ervaart jouw lichaam ook veel ontspanning, waardoor jouw stresslevel zakt. Minder stress betekent een beter immuunsysteem. Er is niets dat kan tippen aan het effect van vriendschappen op jouw stresslevel. Ben jij daarom mega gestrest voor een tentamen of sollicitatie? Spreek af met vrienden, want dit is de beste remedie tegen de stress.

Maar nóg een voordeel van jouw vrienden: ze kunnen je namelijk sneller helpen genezen. Zowel in praktische als in mentale zin. Dit doen ze bijvoorbeeld door een luisterend oor te bieden of een simpele boodschap die ze voor je halen.

Zo blijkt maar weer dat friends with benefit écht een ding is. Want man, man, man, wat zijn die vrienden een partij handig. Vanavond maar een Netflix and Chill avondje houden met ze.

Dit wil je ook lezen: Mannendossier: Dit denken mannen écht over je vriendinnen

Reageer op artikel:
Bewezen: Je vriendinnen zijn beter voor je dan je familie
Sluiten