Lobke Killaars
Lobke Killaars Love 31 okt 2018

Waarom je veel meer aan je vriendinnen dan aan een lover hebt

Hoewel je dol bent op mannen in je leven, bokst er niks op tegen een gezellige meidenavond met je beste vriendinnen. Je kan niet zonder ze en het liefst kletsen jullie tot midden in de nacht over van alles en nog veel meer.

Eigenlijk kan je beter vriendinnen hebben dan een vriendje. En wel hierom.

Vriendinnen versus lover

Uit een enquête van Champneys Health Spa, gehouden onder 1517 vrouwen, concludeert Pretty52 dat veel vrouwen liever tijd spenderen met hun lover dan met hun vriendinnen.

Nu mag dit onderzoek natuurlijk met een korreltje zout genomen worden. Maar eerlijk? Wij wisten al lang dat je meiden de belangrijkste mensen in je leven zijn. Heb je geen vriendje? Geen zorgen, dit is waarom vriendinnen beter zijn:

Ze luisteren naar je problemen

Niet dat je lover niet luistert naar waar jij mee zit, maar een hoop problemen begrijpen vrouwen toch een tikkie beter.

Waar je vriend misschien denkt dat jij iets een beetje overdrijft, weten je vriendinnen precies hoe jij je voelt en leven ze enorm met je mee.

Shoppen is makkelijker

Enkele uitzonderingen daargelaten, zijn mannen over het algemeen niet zo’n fan van shoppen zoals vrouwen dat zijn. Omdat je geen zin hebt in gezeur (‘gaan we al?’), neem je dus liever je vriendinnen mee uit shoppen dan dat je je partner meesleept.

Je kan met ze praten over je favoriete series en films

Met mannen kan je vaak praten over series als Game of Thrones en Suits. De kans is echter klein dat ze ook Gossip Girl en Pretty Little Liars hebben gezien.

Gelukkig zijn daar je vriendinnen, die allemaal net zo lyrisch zijn over de nieuwe aflevering van die ene zwijmel serie als jij. Wat moet je toch zonder ze?

Ze zijn er voor je wanneer het uitgaat

Gaat het uit met je vriend, dan zijn je vriendinnen er altijd voor je. Of je nu een knuffel nodig hebt, een goed gesprek of enkel hun gezelschap. Ze geven je wat je nodig hebt en daar ben je ontzettend dankbaar voor.

Je vakanties zijn anders

Als je met vriendinnen op vakantie gaat, doe je vaak toch andere dingen. Ook heb je de optie om als groep op te splitten als de de ene helft zin heeft om te shoppen terwijl de andere helft liever nog wat uurtjes op het strand ligt.

Ben je met je lover, dan doe je dit toch iets minder snel. Ook al is het natuurlijk helemaal niet erg om ook dan even je eigen ding te doen.

Dankzij deze sokken ben je altijd samen met je beste vriendin

Reageer op artikel:
Waarom je veel meer aan je vriendinnen dan aan een lover hebt
Sluiten