wpk-admin
wpk-admin Love 27 jun 2019

Hoe je beste vriendinnen blijft als één van jullie een kindje heeft gekregen

Ben jij bevallen van je lieve baby en heeft je beste vriendin geen kids, of andersom? Dan kan het plots voelen alsof jullie totaal verschillende levens leiden. Maar dit hoeft echt niet zo te zijn, met deze tips blijven jullie hechte vriendinnen.

1. Vind een balans tussen jullie levensstijlen

Jullie kunnen nu een stuk minder makkelijk spontaan afspreken om een terrasje te pakken of gezellig de stad door te struinen opzoek naar dat ene droomjurkje. En die ellenlange bel-sessies kunnen nu een stuk abrupter onderbroken worden door de huilende baby. Het is even wennen, maar jullie kunnen alsnog een connectie vinden waar jullie allebei blij van worden.

Uiteindelijk is het handig om te kijken waar jullie allebei gelukkig van worden en daar een balans in te vinden. Zo kun je besluiten dat je vriendin de ene keer koffie bij jou komt doen zodat je fijn thuis kunt blijven bij de baby. En kun je de andere keer je partner of je ouders laten oppassen terwijl je met je vriendin bijvoorbeeld als van ouds samen uit eten gaat.

2. Wees nog steeds elkaars grootste fan

Steun elkaar zoals nooit tevoren. Waarschijnlijk is je vriendin dolblij voor je, dat je nu je kleine wonder kunt vasthouden. En is zij ook helemaal weg van je kleine. Maak nog steeds aan elkaar duidelijk hoeveel de ander voor je betekent. Vraag elkaar ook naar de grote verschillen die er nu spelen in jullie leven. Zo kan zij vragen hoe het nu echt voelt om op minimale slaap te leven nu het door een baby komt en niet door uitgaan. En kun jij haar ondervragen over haar nieuwste dating avonturen. Jullie steunen elkaar nog steeds door dik en dun, daar hoeft niks aan te veranderen.

Lees ook: Meiden met deze naam worden zwanger in 2019

3. Doe extra moeite om contact te houden met vriendinnen die alleenstaande moeders zijn

Voor moeders die in hun eentje hun baby opvoeden, kan het juist wel fijn zijn om hun vriendinnen om zich heen te hebben. Om even te praten met iemand die ook echt gesprekken kan voeren, en niet alleen maar gefocust te zijn op luiers. De gesprekken over jullie werk, carrière of leuke dingen die jullie samen willen doen, kunnen een welkome afwisseling zijn.

4. Gebruik bedtijd in je voordeel

Een avondje stappen op hoge hakken zit er nu misschien even niet in, maar dat hoeft niet het einde van de wereld te betekenen. Terwijl de baby slaapt en eventuele andere kinderen ook allang op een oor liggen, is dit het ideale moment om je bestie uit te nodigen voor een wijntje. Als het goed is is het nog redelijk vroeg op de avond en kunnen jullie op deze manier gezellig bijkletsen. De kans is wel groot dat de baby tussendoor wakker wordt, maar dan heb je wel alle gemakken van thuis binnen handbereik.

5. Als je nieuwe mama-vriendinnen maakt, hoeft dit nog niet te betekenen dat jij je oude vriendinnenclubje opzegt

Wanneer je net moeder bent geworden, kan het fijn zijn om een groepje andere moeders om je heen te verzamelen als vriendinnen. Zij begrijpen tenslotte perfect wat je doormaakt en zijn ook een bron van informatie en tips. Maar vergeet vooral ook je BFF zonder kids niet. Die vriendin(nen) kent je als de jij die je bent, de jij die nog geen kinderen had en onbegrenst al haar dromen achterna kon zonder rekening te hoeven houden met een baby. Ze kennen alle herinneringen van toen. Het is een fijne balans om allebei de types vriendinnen in je leven te hebben. Je bent tenslotte moeder, maar je bent ook nog steeds je heerlijke zelf.

6. Heb er begrip voor dat sommige vriendinnen iets meer tijd nodig hebben

Het is voor jezelf misschien even wennen om kersverse mama te zijn, voor je vriendin(nen) kan dit net zo gelden. Dit kan in het bijzonder ook gelden voor vriendinnen die al een tijdje proberen zwanger te worden maar bij wie het (nog) niet lukt. Maar ook voor vriendinnen die het gevoel hebben dat hun levensfase (bijvoorbeeld als single lady) nog veel te ver afstaat van jouw leven. Verbreek die vriendschappen niet meteen voorgoed. Het kan zomaar zo zijn dat het voor nu op een lager pitje staat of zelfs een tijdje totaal verwatert. En dat jullie ieder jullie eigen weg gaan. Maar daar kan ook het mooie van komen dat jullie op den duur weer de weg terug vinden naar elkaar.

Lees ook: Als je zwanger wordt op deze leeftijd wordt je kind waarschijnlijk slimmer

Reageer op artikel:
Hoe je beste vriendinnen blijft als één van jullie een kindje heeft gekregen
Sluiten