Zara Bircan
Zara Bircan Love & Seks 5 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Je bent gezonder als je je vriendinnen regelmatig ziet, dus plan snel een groepsdate

Heb je weer een excuus nodig om de meiden bij elkaar te rapen voor een meidenavond, dan is hier je kans. Het is namelijk bewezen dat het tweemaal per week afspreken met je vriendinnen goed is voor je gezondheid.

Pak de agenda’s maar bij elkaar en prik alvast een datum. Op de volgende manieren ben je gezonder als je vaker met je vriendinnen afspreekt.

Je bent gezonder als je je vriendinnen regelmatig ziet, dus plan snel een groepsdate

Volgens de Universiteit van Oxford is het goed voor je gezondheid als je twee keer per week met je vriendinnen afspreekt. Het zou je gezonder en vrijgeviger maken.

Hoe zit het?

Als je veel tijd vrijmaakt voor je vriendinnen, is de kans groter dat je je sneller kunt herstellen van negativiteit. Je stresslevel wordt lager, doordat je alles kwijt kan bij je liefste vriendinnen. Nu kunnen we ook met wetenschappelijke feiten vaststellen hoe gelukkig onze vriendinnen ons maken. Je maakt namelijk meer oxytocine aan, wat ook wel bekend staat als het liefdeshormoon. Je bent bij je vriendinnen socialer, kalm en relaxed. En hierdoor sta je juist blijer in het leven als persoon.

Het kan ook anders

Heb je niet zo veel tijd om met je vriendinnen op stap te gaan? Geen probleem, want zelfs een telefoongesprek kan hetzelfde effect hebben. Je blijft je vriendschappen behouden, of het nu gaat om een spelavond, een diner of een FaceTime-gesprek. En dit maakt de band die jullie hebben een stukje mooier.

Lees ook:

Hello Giggles

Reageer op artikel:
Je bent gezonder als je je vriendinnen regelmatig ziet, dus plan snel een groepsdate
Sluiten