Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 22 mei 2018

Een ode aan je besties: Waarom jij je vriendinnen nodig hebt volgens de wetenschap

Je besties zijn je alles. Ze zijn er voor je als het slecht gaat in de liefde of als je juist iets te vieren hebt met een fles champi. Dat je je vriendinnen nodig hebt hoeft niemand je te vertellen, maar wist je al dat het bevestigd is door de wetenschap?

Het schijnt namelijk echt zo te zijn: je hebt je vriendinnen nodig in het leven. Een langere levensverwachting en minder kans op hartziektes dankzij vriendschappen zijn inmiddels namelijk al bewezen. Maar daar blijft het niet bij.

Waarom je je vriendinnen nodig hebt

Je hebt niet alleen vriendinnen nodig in goede en slechte tijden, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Onderzoekers van de Universiteit van Michigan deden hier onderzoek naar. De conclusie? Je girlsquad speelt een belangrijke rol in je persoonlijke ontwikkeling.

Jezelf ontwikkelen

De keuzes die je in het leven maakt worden misschien wel meer beïnvloed door je vriendinnetjes dan je denkt. Hoe meer de band met je vriendinnen als ondersteunend voelt, hoe groter de kans is dat je jezelf (blijft) ontwikkelen. Het heeft schijnbaar allemaal verband met je zelfvertrouwen.

Als je goede relaties hebt met je besties en die als positief ervaart, voel je je gewaardeerd en geliefd. Psycholoog David Lee vertelt aan Esquire: ‘Hoe meer ondersteunend mensen hun relaties vonden, des te hoger hun streven naar persoonlijke groei was.’

Slechte band

Het is in ieder geval genoeg reden om de vriendschap met je meiden goed te houden en ruzies zo snel mogelijk op te lossen. Als jullie vriendschap goed is heeft het een positief effect op jullie, maar wanneer de band slecht is geldt het tegenovergestelde.

Slechte relaties zijn namelijk niet goed voor je persoonlijke groei en kunnen de keuzes die je maakt in je leven beïnvloeden. Het is natuurlijk zonde als je hierdoor niet het meeste uit je leven haalt.

Stop daarom je aandacht en al je liefde in de mensen die ertoe doen in jouw wereld. Dan krijg je er (op de lange termijn) véél voor terug. ❤️

Reageer op artikel:
Een ode aan je besties: Waarom jij je vriendinnen nodig hebt volgens de wetenschap
Sluiten