Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 12 juli 2019

De zes type vriendinnen die iedere vriendengroep heeft

Een vriendengroep hebben is geweldig. Wat het allerleukste is? Dat iedereen net even wat anders is. Deze verschillende type vriendinnen heeft iedereen sowieso in een vriendengroep.

Je hebt een WhatsApp groep wat altijd doorgaat, een groepje waarbij je alles kwijt kan en er is altijd wel één iemand die met je wil lunchen. Op avondjes uit gebeuren er altijd de gekste dingen. Je weet bij wie je terecht kan voor adviezen en bij wie je moet zijn om gewoon even lekker te shoppen.

De zes herkenbare vriendinnen in je vriendengroep

Kan jij bij elke type een naam van iemand van je vriendin erbij zetten? En wie ben jij van dit lijstje? De vijf herkenbare vriendinnen die je hebt in je vriendengroep zie je hieronder.

1. De flapuit

Deze vriendin vertelt altijd alles. Welke seksstandjes ze afgelopen zaterdag allemaal heeft gedaan of tot in de details hoe ze die ene jongen zó leuk vindt. Je weet haar gênantste momenten, en je kan zo haar hele levensverhaal vertellen.

2. De geest

Huh, net stond ze hier toch nog? Deze vriendin kan tijdens een avondje uit zomaar opeens spoorloos verdwijnen. Vaak kom je haar dan twee uur later weer tegen in een andere club of staat ze ergens een broodje kroket te eten. Maar niet alleen tijdens het uitgaan, maar ook in het normale leven laat ze soms een aantal dagen (of weken) even niks van zich horen. Maar mocht je haar nodig hebben, dan is ze wel altijd bereikbaar voor je.

3. De feestbeest

Dit is de vriendin waarmee het nooit saai is. Wil je op een avontuur of heb je zin in een drankje, dan ben je bij haar aan het juiste adres. Jullie spreken elkaar voornamelijk in het weekend, waarbij jullie je favoriete kroegen afgaan. Doordeweeks in voor een borrel? Een aanbod die ze niet af zou slaan.

4. De moeder

Deze vriendin wil je gewoon altijd bij je hebben. Want roekeloos gedragen kunnen jullie als de beste als je samen bent met je vriendengroep. Zij is de aangewezen persoon als je iets nodig hebt of als er iets geregeld moet worden. Ze zorgt voor iedereen en let er altijd op of iedereen nog vrolijk en aanwezig is.

5. De wijze vriendin

Liefdesverdriet? Een moeilijke beslissing maken? Je weet dan bij wie je terecht kan, namelijk de wijze uil. Op één of andere manier vraag jij je weleens af of ze niet stiekem een opleiding psychologie heeft gevolgd. Ze zegt namelijk altijd de juiste dingen op momenten dat jij het even nodig hebt. Heb je advies nodig, dan weet je dat je op haar aan kan.

6. De flirter

De vriendin die iedere week weer een andere man aan de haak heeft geslagen. Je weet niet hoe ze doet, maar wanneer jullie ergens naar binnenlopen zorgt ze er altijd wel voor dat de ogen op haar gericht zijn. Vorige week was ze met ene Martijn, dan is dat deze week allang weer verleden tijd. Soms heeft ze even een bezinning en zweert ze mannen af. Maar iedereen weet dan dat ze vier dagen later alweer een nieuwe man op het oog heeft.

Lees ook: De 8 verschillende vriendinnen die iedere vrouw in haar leven nodig heeft

Reageer op artikel:
De zes type vriendinnen die iedere vriendengroep heeft
Sluiten