Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 2 april 2019

6 dingen die je sowieso herkent als je de jongste bent van je vriendinnengroep

Je vierde als laatste van je vriendinnen je sweet sixteen en met drank of peuken halen moest jij altijd buiten blijven wachten. Ben jij de jongste van je vriendinnengroep? Dan is dat ongetwijfeld herkenbaar voor jou nét als al deze andere dingen.

Als jongste van de groep heb je het niet altijd even makkelijk. Het is net alsof je thuis het jongste zusje bent en jij als laatste achter iedereen aanhobbelt. Toch is het ook een feestje om de jongste te zijn. Zeker als de rest straks oud en bejaard is.

1. De baby van de groep

Het kan niet anders dan dat jij de ‘baby’ van de groep bent. En dat bedoelen we niet in de zin van de bae van de groep, maar het jonkie van de groep. Sorry, wij kunnen er ook niks aan doen. Je vriendinnen hebben tientallen koosnaampjes voor jou: kleintje, jonkie, baby, mini, en ga zo maar door. Ach, het hoort erbij.

2. Alcohol kopen was een probleem

Alcohol kopen is natuurlijk echt een ding als je nog geen achttien bent. Of nou ja, het is geen ding want het mag gewoon niet. Je moest vroeger altijd buiten wachten omdat je vriendinnen ook geen alcohol mogen kopen als jij je ID moest laten zien.

3. Zij zijn de oma’s

Oké, oké, als ze jou baby noemen heb jij nog wel een betere troef. Je bent er namelijk niet vies van om met bijnaampjes te smijten richting hen: oma’s, oudjes, en ga zo maar door.

4. Gezeik met ‘ergens binnenkomen’

Als je eenmaal achttien bent gaat er een wereld voor je open, letterlijk. Je mag alcohol kopen, festivals bijwonen en mag naar binnen bij zo’n beetje alle kroegen in de stad. Tot die tijd echter ben jíj het probleem van de groep. Als jij de kroeg niet binnenkomt moet iedereen zich verplaatsen naar een andere toko waar je wél binnenkomt.

5. Je krijgt het goede voorbeeld

Als het leeftijdsverschil tussen jou en je vriendinnen heel veel groter is kun je veel van ze leren. De kans is groot dat ze voorlopen op een aantal zaken en daar kun jij het goede voorbeeld aan nemen. Gaan zij al settelen? Maak je niet druk jij kunt nog lekker genieten van je vrijheid.

6. Je vriendinnen zorgen voor je

Toch is het een voordeel om de ‘baby’ van de groep te zijn. Ze zorgen namelijk extra goed voor je. Als je liefdesverdriet hebt komen ze massaal naar je toe met repen chocolade en als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken leggen ze je in bed en blijven ze voor een sleepover bij je tot jij je weer beter voelt.

Ben jij juist de enige single van je vriendinnengroep? Dan is dít super herkenbaar voor jou.

Reageer op artikel:
6 dingen die je sowieso herkent als je de jongste bent van je vriendinnengroep
Sluiten