Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 17 feb 2018

Haha oke: Naast een vriendje kun je ook een vader of bestie huren in Japan

Een vriendje huren als je single bent, in Japan is het al jaar en dag een begrip en afgelopen week hebben wij dit concept ook in Nederland geïntroduceerd (lees hier over onze Rent a Boyfriend actie). Maar in het land van de rijzende zon zijn ze inmiddels al een stapje verder.

In Japan kun je al langer een vriendje huren. Maar wat als je wel een relatie hebt, maar je hebt een vader nodig zo nu en dan? Of een beste vriend? Nou, dan huur je die ook gewoon.

Alles is namelijk mogelijk in Japan. Het bedrijf Family Romance bijvoorbeeld heeft een bestand van zo’n achthonderd acteurs – van baby’s tot bejaarden! – die je kunt inhuren in je leven.

Vriendje huren? Of een vader of vriendin? Kan allemaal in Japan

De eigenaar van het bedrijf Ishii Yuichi, vertelt een bizar verhaal hierover aan 360 Magazine. Hij zegt dat hij al acht jaar lang acteert dat hij de vader is van een meisje, omdat ze gepest werd met het feit dat ze geen vader had.

Maar nou komt het, het meisje weet zelf niet dat hij niet haar echte vader is. Als haar moeder het haar nooit vertelt zou het kunnen dat de man zijn hele leven lang moet komen opdraven als de vader. Bijvoorbeeld als ze gaat trouwen of als ze kinderen krijgt. Het kan gewoon dat het meisje haar hele leven lang blijft geloven dat hij haar vader is, tot ze doodgaat.

Het doet ons een beetje denken aan de film de Truman Show , waarin de hoofdpersoon ook niet weet dat alles en iedereen in zijn leven eigenlijk nep is.

Briljant of belachelijk bizar?

Maar briljant is het natuurlijk ook. Want als je zelf een keer iemand nodig hebt om met je mee te gaan naar een etentje als plus one of als je een vader nodig hebt voor een gesprek op je studie of iets dergelijks, dan kun je die gewoon inhuren. Of een baby als je die nodig hebt (wij weten even niet, in wat voor situatie je dringend een baby nodig hebt, maar oké).

Wat vinden jullie? Gat in de markt of te bizar?

Reageer op artikel:
Haha oke: Naast een vriendje kun je ook een vader of bestie huren in Japan
Sluiten