5 x herkenbaar als je plannen probeert te maken met je hele vriendinnengroep (en dat niet lukt)

Het is heerlijk om veel vriendinnen te hebben, jullie kennen elkaar al jaren en jullie hebben zelfs een groepsnaam. Jullie groepsapp stroomt over van de berichtjes en er kan altijd wel iemand afspreken om met je mee te gaan winkelen. Het blijkt alleen niet zo makkelijk om met z'n allen tegelijk wat af te spreken, herkenbaar?!

1. Niemand reageert in de groepsapp

Jullie hebben een enorme groepsapp, wat heel erg gezellig is maar soms ook niet bij te houden. De hoeveelheid berichtjes is immens en als je alles zou moeten teruglezen ben je uren bezig.

Er wordt altijd in hoog tempo over elkaar heen gepraat, en mede daardoor is het onmogelijk om überhaupt een afspraak te maken. Als iemand vraagt wanneer jullie weer gaan afspreken zijn er al weer minstens 40 berichten overheen gegaan, en heeft de helft het dus gemist.

2. Een datum prikken is horror

Als jullie eindelijk op het punt zijn gekomen dat iedereen heeft begrepen dat er een groepsdate aankomt, moet het plannen zelf nog beginnen. En dat is misschien nog wel de grootste uitdaging. Het is namelijk onmogelijk dat iedereen op hetzelfde moment kan.

Natuurlijk gebruiken jullie datumprikker maar er is altijd wel iemand die niet kan. En iets afzeggen, ho maar.

3. Eens worden over wat en waar

Jullie laten de datum nog even voor wat het is (kan namelijk nog weken duren) en gaan over op het wat en waar. Jullie moeten namelijk ook nog beslissen wat jullie gaan doen en waar jullie dat gaan doen.

Het lijkt zo makkelijk, maar uit eten gaan met een groep van tien is echt een hel. De een is blut, de ander is een fit girl en de helft eet veganistisch. Pffff.

4. Als je denkt er bijna te zijn…

Jullie hebben eindelijk besloten wat jullie gaan doen, en dat was oprecht een enorme opgave. Jullie hebben een restaurant gekozen, een datum geprikt (ein-de-lijk, hoera) en iedereen is blij. Maar dan appt één van jullie dat er last minute iets belangrijks tussen is gekomen…

5. Nooit compleet

De afspraak gaat natuurlijk gewoon door, er kan namelijk altijd wel iemand niet. Jullie kunnen je oprecht niet meer herinneren wanneer jullie voor het laatst met de hele groep wat zijn gaan doen. Gelukkig is er tegenwoordig WhatsApp en kunnen jullie de hele dag door met elkaar appen. Grouphug.

Reageer op artikel:
5 x herkenbaar als je plannen probeert te maken met je hele vriendinnengroep (en dat niet lukt)
Sluiten