Isis van Graas
Isis van Graas Love 23 apr 2019

Waarom de vriendschap tussen jou en je nicht belangrijker is dan iedere andere relatie

Je beste vriendin heeft nogal wat concurrentie als het gaat om je nicht. Beiden zijn er waarschijnlijk al sinds de eerste dag, maar deze meid heeft de familieconnectie die de vriendschap naar een heel nieuw niveau tilt. Dit is waarom een vriendschap met je nicht de allerbelangrijkste is.

In tegenstelling tot je beste vriendin herinner je je waarschijnlijk de eerste ontmoeting met je nicht niet meer. Maar toch zijn jullie samen opgegroeid. Bijzonder toch?

Lees ook: Vriendinnen zijn voor áltijd! Dit is waarom je jouw vriendschap wil koesteren wanneer je een relatie hebt

De vriendschap met je nicht

Je eerste geheimen heb je waarschijnlijk met haar gedeeld. En al zie je elkaar niet elke dag, je kan gewoon weer verder waar jullie gebleven waren. Zij komt altijd naar je toe voor advies en jullie versterken elkaar om deze redenen:

1. Je eerste pinky-promise was met haar

Je nichtje was waarschijnlijk de eerste met wie je een pinky-promise deed. Het sluiten van een pinky-promise is een teken van een échte vriendschap. Je hebt waarschijnlijk beloofd dat jullie voor altijd beste vriendinnen zouden zijn.

2. De afstand is geen probleem

Hoewel je goed contact kan houden met andere vriendinnen nadat jullie op andere scholen terecht kwamen, is je nicht vanaf de eerste dag een pro in een vriendschap op afstand.

Jullie zagen elkaar vroeger alleen op familiefeesten en zaten dan de hele avond lang aan elkaar gekleefd. Een vriendschap op afstand is geen pretje, maar de vriendschap met je nicht is wel je favoriet.

3. Ze weet altijd hoe ze je op kan vrolijken

Zelfs van kilometers ver weet deze meid je op te vrolijken. Ze is er al voor je sinds de eerste dag, dus weet ze wat ze moet doen om jou weer helemaal op te beuren. Vooral als het gaat om familiedrama is zij de enige die het echt begrijpt. Ze heeft ook een innige band met je broers en zussen, dus weet goed hoe ze een situatie moet bekijken. Advies van de beste dus.

4. Voor advies trekken jullie altijd naar elkaar toe

Voor advies klop je altijd bij haar op de deur. Vooral als het gaat om dagelijkse problemen. Soms is het iets eenvoudigs, zoals een outfit beslissing voor de volgende familiebijeenkomst.

Dan kunnen jullie uren lang FaceTimen of elk detail uittypen in een WhatsApp bericht. Advies geef je altijd op de beste manier en vanuit de beste perspectief. Je weet dat zij hetzelfde zou doen en dat maakt jullie vriendschap zo hecht.

5. Ze is een levende herinnering dat fouten maken oké is

Als het gaat om het maken van fouten, is je familie het meest vergevingsgezind. Ze hebben hetzelfde meegemaakt en het is hun taak om je te leren dat het maken van fouten helemaal oké is. Fouten maken zijn lessen van het leven, en die horen er simpelweg gewoon bij.

Je nicht herinnert hier je hier het meest aan. Om je beter te voelen vertelt ze in geur en kleur al haar fouten en leert ze je dat de wereld niet voorbij is als je een fout hebt gemaakt. Ze is er voor je door dik en dun.

6. Ze is altijd eerlijk

Of het gaat om een outfit of een familiegeheim: je nicht is altijd 100% eerlijk tegen je. Ze houdt gewoon te veel van je om tegen je te liegen. De waarheid is soms moeilijk om te horen, maar wel belangrijk om te groeien. En wie is daar nu geschikter voor dan jouw nicht slash beste vriendin?

7. Ze is niet alleen een vriendin, ze is familie

Deze vrouw is je meest betrouwbare en meest waardevolle vriendin, puur omdat ze familie is. Van alle familieleden is ze echt je favoriet, en dat is duidelijk te merken. Ze is jouw partner-in-crime, feestbeest, schouder om op te huilen en roddeltante ineen.

Ze zeggen altijd dat je je familie niet kan kiezen, maar met deze schat van een meid mag je echt geluk hebben. Ze is zoveel meer dan alleen je nicht.

Lees ook: Roddelen jij en je vriendinnen? Jullie vriendschap blijkt dan super sterk te zijn

Reageer op artikel:
Waarom de vriendschap tussen jou en je nicht belangrijker is dan iedere andere relatie
Sluiten