Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 6 mei 2020

Best friends opgelet! 5 tips om je lang bestaande vriendschap te behouden

Heb jij ook een vriendschap die al jaren standhoudt? Een vriendin die alle geheimen van jou kent? Als je eenmaal een goede vriendin hebt gevonden, wil je die niet meer kwijt. Maar zoals in iedere relatie, kost het tijd en energie om jullie vriendschap te behouden.

Vriendschap

Staat vriendschap bij jou ook hoog in het vaandel? Je hebt vast wel een beste vriendin (of vriend) waarmee jij onafscheidelijk bent. Waarmee je alles deelt, het liefst elke dag mee optrekt en elkaar ongevraagd advies geeft. Hoe belangrijk is het dan om deze vriendschap te behouden? Wij vinden dit in ieder geval heel belangrijk en hebben uitgezocht hoe je dit het beste doet.

Vijf tips

Goede vriendinnen zijn super belangrijk – vijf tips waarop je deze bijzondere vriendschap behoudt en onderhoudt.

1. Houd het eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst. Wat heeft het voor zin om vriendinnen te hebben die niet eerlijk zijn? Je wil juist een vriendin hebben die je vertrouwt en omgekeerd. Het is dus jouw taak als vriendin om eerlijk te zijn. Maar neem het niet te letterlijk. Jouw best friend zit er vast niet op te wachten om iedere dag ongevraagd advies van jou te krijgen puur omdat je zo graag eerlijk wil zijn.

2. Luister

Luisteren is een belangrijke vaardigheid die tegenwoordig wel eens kan ontbreken tussen mensen. Dit is dan ook vaak de reden waarom relaties niet werken en mensen hun eigen weg gaan – ze luisteren niet naar elkaar. Je bent een goede vriendin wanneer je een actieve luisteraar bent. Luister als je best friend een rot dag heeft gehad maar luister ook wanneer zij een goede dag heeft gehad. Ze willen hun leven met je delen en als vriendin wil jij vereerd zijn.

3. Het is tweerichtingsverkeer

Iedere relatie bestaat uit twee personen. Dat betekent dus dat geven en nemen belangrijk is voor jou als je een goede vriendin wil zijn. Stuur bijvoorbeeld eens een spontaan kaartje, sta met een fles wijn voor de deur of heb een luisterend oor wanneer je best friend dat nodig is. Wanneer jij je steentje bijdraagt aan de vriendschap, zal jouw best friend dit automatisch ook gaan doen.

via GIPHY

4. Zeg niet zomaar af

Als jullie van plan waren om vrijdagavond samen wijn te drinken en uit te gaan, kom dan opdagen. Als ze je hebben uitgenodigd voor hun afstudeerfeestje, kom dan opdagen. Goede vriendinnen zijn vriendinnen die komen opdagen en elkaar altijd steunen. Een goede vriendin is iemand die betrouwbaar is.

5. Geen geroddel.

Het is echt niet oké om met anderen negatief over je best friend te praten. Doe het gewoon niet. Als je ruzie met ze hebt gehad, en je het aan andere vriendinnen vertelt, is dat prima, maar probeer ze zeker niet neer te halen. Ze is je vriendin en uiteindelijk zal dit altijd uitkomen. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat jij een goede vriendin kan zijn. You can do it.

Lees ook: 5 signalen dat het tijd is om een vriendschap te verbreken

Reageer op artikel:
Best friends opgelet! 5 tips om je lang bestaande vriendschap te behouden
Sluiten