Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 4 dec 2017

Niet heel veel gedaan dit weekend? Dat schijnt dus heel erg goed voor je te zijn

Stond jouw weekend helemaal in het teken van wijntjes en feestjes of van slapen en Netflix? Als je je herkent in dat laatste, dan hebben we goed nieuws voor je. Je bent namelijk helemaal niet saai of lui, want het is namelijk om verschillende redenen goed voor jezelf.

Iedere dag feesten of afspraken hebben is leuk, maar vermoeiend. Na verloop van de tijd ga je het aan je lichaam merken en wens je een paar dagen vrij. Vrij van alles. Gun jezelf daarom eens een vrij weekend, want het levert je veel meer voordelen op dan je misschien wel denkt.

Het zorgt voor rust in je hoofd

Een paar dagen helemaal niks te hoeven doen, betekent ook een paar dagen helemaal niks in je hoofd. Je hoeft nergens aan te denken en dat geeft meteen rust in je hoofd. En rust in je hoofd betekent rust in je lichaam. En daar is je body heel blij mee.

Je kunt je beter concentreren

Als je niet meer aan 1001 dingen hoeft te denken, kun je je daarna ook beter concentreren. Als je een weekend even lekker niks gedaan hebt, kun je er maandag weer een hele nieuwe week tegenaan. Je bent onder meer productiever en effectiever dan ooit te voren.

Je ontdekt dingen over jezelf

Als je alleen bent, hoef je geen rekening te houden met de mening of interesses van anderen. Je kunt gewoon doen waar jij zin in hebt en waar jij je prettig bij voelt. Ze zeggen toch ook niet voor niets dat als je alleen gaat reizen dat je dan jezelf tegenkomt? Ook een weekendje voor jezelf betekent weer dat je een stukje van jezelf ontdekt.

Je gaat je vriendinnen meer waarderen

Als je eens een weekend alleen bent, ga je de dingen die je doet met vriendinnen meer waarderen. Iedere vrijdagavond stappen met je girlsquad is zo vanzelfsprekend geworden dat je je misschien niet beseft hoe fijn zulke avondjes zijn. Totdat je eens een avondje niks te doen hebt.

Reden genoeg om komend weekend al je afspraken af te zeggen. Gewoon even lekker tijd voor jezelf en niemand anders.

Bijvoorbeeld om lekker te netflixen: Chill: Er komt een nieuwe Nederlandse misdaadserie op Netflix

Reageer op artikel:
Niet heel veel gedaan dit weekend? Dat schijnt dus heel erg goed voor je te zijn
Sluiten