Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 24 mei 2015

Waarom vrij zijn op maandag zo geweldig is

Het is Pinksteren, en we zijn officieel vrij. Op maandag. Hoe fijn is dat?! Maar heb je wel eens opgemerkt dat die maandag vrij zoveel lekkerder is dan vrij zijn op andere dagen in de week? Dit is waarom:

Je kunt de meest vreselijke wekker van de week uitzetten: die van de maandagochtend

Maandagochtend staat bekend om zijn irritante geluid: je wekker. Zaterdag en zondag is het stil. Je mag wakker worden wanneer jij dat wil. Maar op maandag gaat dat vreselijke geluid weer af. En natuurlijk gaat de wekker deze aankomende dinsdag wel weer. Maar dat is in ieder geval één dag minder, en één dag dichterbij het weekend dan de maandag.

Je hebt minder last van je weekend jetlag

Je kunt eigenlijk zeggen dat je op maandagochtend altijd een jetlag hebt. Een mini jetlag dan, gewoon door het weekend. Beide dagen in het weekend ben je niet naar bed gegaan voor 2:00 uur en heb je uitgeslapen tot 11:00 uur. Normaal gesproken is het zo vreselijk als je weer vroeg op moet staan op maandag. Maar doordat je nu een dagje extra hebt kun je alvast bijkomen van het weekend. Op dinsdag heb je daardoor minder last van je weekend jetlag en dat betekent dat je makkelijker je bed uit kunt komen dan op de maandagochtend.

Maandagen vrij zijn zeldzaam en daardoor kun je er extra van genieten

Je weet dat je iedere week op zaterdag en zondag kan uitslapen. En ondanks dat het heel fijn is op die dagen, weet je wel wat je kunt verwachten. Als je op deze maandag wakker schrikt en je beseft je dat je een vrije dag hebt, voelt dat speciaal. En dan is het extra lekker om nog een keer om te draaien. Hmmmm.. hallo dromenland.

Je hoeft pas dinsdag weer naar je werk

Op één of andere manier staat de maandagochtend gelijk aan chagarijnige mensen. Als ze echter één dag langer weekend hebben (de maandag erbij), dan vindt niemand het erg om weer aan de slag te gaan. Oké, het zou fijn zijn als ze nog een dag langer hadden gehad, maar ze hebben de maandag al als extraatje gekregen. Wanneer jij op je werk aankomt op dinsdag dan zul je zien dat iedereen lacht en met een glimlach vertelt over zijn of haar weekend. Een veel fijnere start dan normaal op de bittere maandagochtend wanneer iedereen met een zuur gezicht koffie pakt uit de automaat.

Je hebt het gevoel dat je nog meer uit je weekend hebt gehaald

We zijn natuurlijk wel eens vaker een dag vrij. Maar soms valt dat midden in de week. Bijvoorbeeld Hemelvaart, die dag daarna (vrijdag) moet je gewoon weer aan het werk. Maar de maandag vrij, dat voelt alsof je een week langer hebt gehad. Als je namelijk op de vrijdag vrij bent begint je weekend eerder, maar ben je ook geneigd om langer te blijven liggen en langzamer aan te doen omdat je al een drukke week hebt gehad. De maandag staat echter voor een nieuw begin. Als je die thuis begint omdat je vrij bent zul je zien dat je een enorm productieve dag hebt voor jezelf. Tijd om je make-up kast op te ruimen, jezelf een nieuwe beauty routine aan te meten of gewoon lekker te genieten van het zonnetje. 200% uit één dag, score.

Reageer op artikel:
Waarom vrij zijn op maandag zo geweldig is
Sluiten