Janne Vogel
Janne Vogel Love 26 mrt 2020

(Weer) single? Dit zijn 7 mantra’s die je wil horen nu je weer vrijgezel bent

Ben je al jaren vrijgezel? Of kom je net uit een lange relatie en moet je nog een beetje wennen aan je nieuwe relatiestatus? Wij verzamelden zeven mantra’s die je eraan herinneren dat het méér dan prima is om solo door het leven te gaan. En die je een hart onder de riem steken als je baalt van je single bestaan. Komen ze!

Tien mantra’s die je wil horen als je vrijgezel bent

Mantra: volgens Wikipedia een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. In dit geval zijn het spreuken die je wil lezen wanneer je even niet helemaal overtuigd bent van je eigen magic. Laten we beginnen.

1. Álles gebeurt voor een reden

Is dit een cliché? Waarschijnlijk. Maar soms moet je er echt even op vertrouwen. Dat je relatie op de klippen is gelopen of de dates met die leuke persoon toch uitliepen op niks: overal zit een reden achter. Hoe vervelend ook. Vertrouw erop dat het beter is zo en dat toekomstige ellende je bespaard is gebleven.

2. Ik heb de regie over mijn eigen leven

Wat er voorheen ook gebeurd is en waar je nu ook staat, jij mag kiezen wat je doet. Je hebt de regie over je eigen leven. Superlogisch, denk je waarschijnlijk, maar soms mag je hier best even bij stilstaan. Jij beslist of je wilt gaan daten, jij beslist of je de komende 10 jaar alleen wilt blijven en een kitten wilt kopen. Jij kiest.

Een periode waarin je vrijgezel bent is hét moment om meer van jezelf te leren houden. En dat is uiteindelijk het allerbelangrijkst voor een gelukkig leven.

3. Ik leef voor mezelf

Als je in een relatie zit heb je vaak niet de kans om heel egoïstisch te zijn. Je moet rekening houden met de gevoelens en behoeften van een ander en kan jezelf niet altijd op de eerste plek zetten. Als je vrijgezel bent, kun je je leven en je dagen precies zo inrichten zoals jij dat wilt. Zet jezelf bewust op de eerste plek en werk aan je self love.

4. Ik heb alle vrijheid

Past een beetje bij de vorige twee mantra’s: jij bepaalt welke film je kijkt, wat voor eten je bestelt en wat je doet op vrijdagavond. En elke andere dag van de week. Vier het feit dat jij als vrijgezel alle keuzes maakt en alle knopen zelf doorhakt.

5. Ik sta overal voor open

Als vrijgezel probeer je misschien makkelijker nieuwe dingen en ontmoet je sneller nieuwe mensen. Je komt in onverwachte situaties terecht en krijgt onverwachte kansen op je pad. Richt je op je eigen passies, vrienden en familie en doe eens iets wat je altijd al had willen doen. Een bepaalde sport uitproberen of een keramiekcursus: you name it.

6. Ik verdien alle geluk van de wereld

Deze spreekt voor zich: wat je relatiestatus ook is, jij verdient alle geluk van de wereld en bent daarvoor niet afhankelijk van een ander. Wees lief voor jezelf en doe waar jij blij van wordt. Behandel jezelf zoals je je beste vriendin zou behandelen. Probeer in ieder geval afscheid te nemen van dat strenge stemmetje in je hoofd.

7. Ik ben compleet

Als je denkt dat je leven pas begint wanneer je de juiste partner hebt gevonden, dan heb je het toch echt bij het verkeerde eind. Zorg dat je aan jezelf werkt, de dingen doet die jij leuk vindt en je volledig focust op je eigen leven en welzijn. Zodat je je als vrijgezel compleet voelt, zodat een relatie in de toekomst alleen een leuke toevoeging is. You got this.

Lees ook: