Zara Bircan
Zara Bircan Love 14 jan 2020

Wij vragen 5 meiden waarom ze het fantastisch vinden om vrijgezel te zijn

Of je nou een aanbidder hebt, zelf iemand aanbidt of juist net uit een relatie komt: vrijgezel zijn heeft zo zijn voordelen. Daarom vroegen wij vijf meiden waarom zij het juist zo fijn vinden om vrijgezel te zijn.

Neemt de eenzaamheid toe en denk je dat een nieuwe vlam dat gevoel bij je kan wegnemen? Lees dan eerst dit eens. De volgende vijf meiden genieten van het vrijgezelle bestaan.

Wat is er zo geweldig aan vrijgezel zijn?

Je kan dan misschien wel een stuk minder met een lover kroelen, maar vrijgezel zijn is bij lange na zo erg nog niet. Maar wat zijn dan precies de voordelen hiervan? Wij vroegen het vijf meiden en zochten het voor je uit.

Je leert jezelf kennen

“Ik realiseer als vrijgezel hoeveel tijd ik eigenlijk overhoud om te besteden aan een ander of aan mijzelf. Vooral nadat ik weer uit een relatie kwam, vond ik het heerlijk om mezelf weer te herontdekken.

Ik vond opnieuw hobby’s en interesses waarvan ik nog niet wist dat ik ze leuk vond. Ik leerde om mijn bronnen van geluk uit mezelf te halen en dus niet te vertrouwen op iemands mening of validatie.”
Monica, 23

Je hebt zelf invloed op je productiviteit

Je hebt als vrijgezel zoveel meer tijd over voor je eigen hobby’s en interesses. Je houdt veel meer geld over voor jezelf, want je hoeft het aan niemand anders uit te geven. Je bent niet afhankelijk en hebt geen emotionele, zware momenten door je relatie. Mocht je een relatie ineens afkappen en valt dat tijdens een tentamenweek? Dan kan zoiets invloed hebben op je productiviteit.
Emma, 20

Je hoeft met niemand rekening te houden

“Als vrijgezel hoef je met niemand behalve jezelf rekening te houden. Als je een relatie hebt, sluipen er toch onuitgesproken verwachtingen binnen, zoals de was doen, koken of elk weekend tijd voor elkaar vrijmaken. Zodra je deze gewoontes niet meer doet, waarom doe je het dan niet? Betekent het dat je niet meer van elkaar houdt? Nee, soms heb je gewoon geen zin.

Maar als vrijgezel ben je vrij om je eigen ding te doen, zonder daarbij verantwoording af te leggen. Misschien wil je wel iets met je vriendinnen doen of in je eentje een hele zak chips leeg eten zonder dat iemand het ziet of er commentaar op geeft.
Kelly, 29

Je mag zo egoïstisch zijn als je wilt

“Ik kan doen wat ik wil wanneer ik dat wil. Wil ik mijn nummer geven aan drie mannen op dezelfde avond, dan kan dat. Ik hoef geen rekening te houden met iemand anders zijn gevoelens behalve de mijne. Ik houd tijd over voor mezelf en kan dit gebruiken om kan aan mezelf werken. Liefde kan je ook voor jezelf hebben.”
Jasmine, 20

Je bent vrij

“Ik kan als vrijgezel zoveel tijd voor mezelf nemen om te sporten of hobby’s te onderhouden. Als ik nu zou daten, is het lastig om daar elke week vrij voor te maken. Verwachtingen? Dat zit niet in mijn vocabulaire. Daarbij is het ook een groot voordeel dat ik nergens aan vastzit. Dan kan ik op elk moment lekker hunten.”
Nynke, 27

Lees ook:

Reageer op artikel:
Wij vragen 5 meiden waarom ze het fantastisch vinden om vrijgezel te zijn
Sluiten