Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 22 dec 2017

Bewezen: Een vrijpartij in de avond is de sleutel tot een goede nachtrust

Je hebt vast wel van die avonden dat je maar ligt te draaien in je bed. Je probeert één minuut je linkerzij. Daarna probeer je je rechterzij. Dan maar je buik en als zelfs dat niet lukt je rug. Maar dromenland blijft maar ver weg. Wat te doen? De oplossing is lekkerder dan je denkt.

Je hebt vast een standaard ritueel voordat je gaat slapen. Tandenpoetsen, make-uppie eraf halen, plassen en een laatste check op social media. Maar je vergeet eigenlijk nog iets om er een goede nachtrust van te maken.

Seks voor een goede nachtrust

Als je vaker problemen hebt om in slaap te vallen, dan is het misschien een idee om iets toe te voegen aan je ritueel. En wel een potje stomende seks met je lover. Of met iemand anders natuurlijk. Dr. Michele Lastella heeft het bewijs.

Hij ondervroeg 460 proefpersonen die tussen de 18 en 70 jaar oud zijn. Hieruit bleek dat 64 procent van de deelnemers beter sliep als er een vrijpartij voorafging aan hun nachtrust. Maar dit geldt alleen als er een orgasme aan te pas komt.

En het is logisch te verklaren. Lastella vertelt namelijk dat een potje seks ervoor zorgt dat je niet denkt aan wat je de volgende dag nog allemaal moet doen. En na een orgasme is je stressniveau al helemaal verdwenen. Geen stress en geen zorgen betekent meer rust in je hoofd.

De sleutel tot een goede nachtrust was nog nooit zo heerlijk. Kijk jij al uit naar vanavond?

En je wordt er ook nog eens gelukkig van: Bewezen: Van slapen en seksen word je écht gelukkig

Reageer op artikel:
Bewezen: Een vrijpartij in de avond is de sleutel tot een goede nachtrust
Sluiten