Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 4 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom je tien keer zo succesvol aan je dag kan beginnen als je om 07:00 uur gaat sporten

De wekker gaat en hoewel je het liefst nog zo’n zes keer zou willen snoozen, is het tijd om op te staan. De meeste mensen zijn hier niet voor te porren maar jij staat om 06:30 gewoon naast je bed, helemaal ready to go go in de sportschool. Het is even doorbijten maar vroeg sporten heeft écht zo zijn voordelen. Zowel voor lichaam als geest.

Bikkel ben je ook. Om 07:00 uur zelf een parcours afleggen met je eigen trainingsschema of je laten afbeulen door een sportinstructeur. Je doet het toch ergens voor: jezelf.

Vroeg sporten is goed voor je mind en body

Je zal er vroeg voor uit de veren moeten maar je krijgt daar ook wel erg veel voor terug. Vroeg sporten heeft veel effect op het vervolg van je dag en dat is eigenlijk alleen maar positief.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest – dan vind je hem gemakkelijk terug.

1. Je kan sporten op een lege maag en meer vet verbranden

Omdat het zo extreem vroeg is, heb je nog geen ontbijtje nodig en is een groot glas water voldoende. Je krijgt vaak pas wat later honger en sporten op een lege maag is veel beter voor je vetverbranding. Dat zal namelijk veel effectiever gebeuren. Je lichaam haalt zo energie uit je vetreserves in plaats van uit de glucose in je bloed na het nuttigen van een maaltijd. Hierdoor gaat je lichaam vet verbranden en als dat je doel is, ben je op deze manier dus veel effectiever aan het sporten.

Overigens zijn ook je insuline levels nog erg laag in de ochtend omdat je de avond ervoor voor het laatst hebt gegeten. Er wordt dan geen vet opgeslagen en je lichaam is veel beter in staat om vet te verbranden.

Liever thuis je workout doen dan in de sportschool? 5 x HIIT home workout video’s voor een snelle vetverbranding (no equipment)

2. Je begint met veel meer energie aan je dag

Na zo’n lesje in de sportschool barst je van de energie, logisch gevolg na al de vrijgekomen stofjes. Jij begint met deze energie aan een nieuwe dag terwijl je het gevoel hebt dat anderen nog maar nét aan hun dag zijn begonnen. Alleen al dat superieure gevoel zorgt voor een lekkere kickstart. Ben je ook nog eens veel alerter tijdens die vergadering in de ochtend.

3. Je hebt veel meer aan je dag

Want ‘s avonds hoef jij niet meer te sporten en heb je tijd om andere leuke dingen te doen. Na werk kun jij eens even rustig nadenken over hoe jij al die avonduurtjes gaat besteden. Probeer dan wel om op de dagen dat je hebt gesport de alcohol te laten staan. Dat zou zonde zijn.

Reageer op artikel:
Waarom je tien keer zo succesvol aan je dag kan beginnen als je om 07:00 uur gaat sporten
Sluiten