Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 2 jun 2015

6 idioot lieve dingen die je vroeger deed als je verliefd was

Ook jij bent vast wel eens verliefd geweest op de basischool en/ of de middelbare school. Zo ontzettend verliefd dat je niet meer kon eten, niet meer kon drinken en de hele dag zenuwachtig was met gigantische vlinders in je buik. En toen deed je wel eens idiote dingen uit de naam der liefde.

Daar stond je dan, op het schoolplein. Ineens zag je hém. Je ogen vormden zich gelijk naar hartjes. Je hart ging sneller kloppen en je buik deed ook opeens heel vreemd. En vanaf dat moment kon je nergens anders meer aan denken. Hij was álles wat je wilde. Verliefd, hartstikke verliefd.

Natuurlijk is verliefd zijn niet iets van vroeger, we worden nog steeds verliefd. Of we nou twenty-something zijn of in de dertig, of misschien zelfs wel in de zestig, het kan altijd. Maar toch is er iets met die verliefdheid van vroeger, toen waren we nog bleu. Hadden we nog geen ervaring in de liefde. En dat leidde er wel eens toe dat we best bizarre dingen deden.

Als je er nu aan terugdenkt ga je keihard lachen en krijg je vast en zeker een blos op je wangen. Kun je je voorstellen dat je de onderstaande dingen ooit nog zou doen?

1. Briefjes schrijven en uiteindelijk verkering vragen via een briefje

Je wist het zeker, hij was degene die je wilde. Daarom wilde je ook maar al te graag met hem briefjes schrijven. Weet je dat nog? Dat tijdperk waarop je op allerlei kleine verfroemelde papiertjes iets schreef en dat zo onopvallend mogelijk probeerde door te schuiven naar je grote liefde. En als je dan uiteindelijk al je moed bij elkaar had geraapt, vroeg je hem verkering. En of hij nou ja of nee zei, alle briefjes bewaarde je, in een doos thuis.

Nu kunnen we dit niet meer voorstellen. Onze telefoon is altijd binnen handbereik, en er wordt geen meester meer boos als we dat ding gebruiken. Oké, misschien in een werkcollege mocht je nog studeren, maar dan klap je je laptop open en communiceer je verder via Facebookchat bijvoorbeeld. Toch ergens wel jammer, die briefjes hebben toch een bepaalde charme vind je niet?

2. Hem opwachten of naar plekken gaan waar je zeker wist dat hij er ook was

Hoevaak ben jij naar een plek gegaan, of heb je ergens gestaan waar je wist dat hij ook zou zijn of zou langskomen? Op een gegeven moment weet je zijn rooster uit je hoofd, en weet je waar in het gebouw hij rondloopt. Of je weet dat hij iedere woensdagavond voetbaltraining heeft. Opvallend sta je aan de zijlijn. Als hij je opmerkt en vraagt wat je hier doet word je knalrood, en stamel je er één of ander excuus uit dat best logisch leek toen. Maar nu..

Stel je voor dat je nu op vaste plekken gaat staan posten om hem op te wachten. Of dat je iedere keer bent waar hij ook is. Hij zou je zien als stalker en je hoogst waarschijnlijk liever nooit meer willen zien. Vroeger maakte dat allemaal niet echt uit. Vonden we het wel stoer. Nu kunnen we dit beter uit ons hoofd laten.

3. Hem opbellen op zijn thuistelefoon

Ja dit deed jij ook. Eerst drie uur twijfelen of je wel moest bellen. En vervolgens over wat je dan moet zeggen. En dan alsnog deed je het. Zenuwen gierden door je lichaam heen, maar alles om hem even te spreken. En soms dan legde je eigenlijk direct de telefoon weer op de haak. Toch te eng.

Kun je voorstellen dat je een leuke man in de kroeg ontmoet en vervolgens zijn thuistelefoonnummer krijgt? En dan ook nog daadwerkelijk gaat bellen naar zijn ouders? Je misschien wel toekomstige schoonouders? Oh we moeten er niet aan denken. Overigens heeft bijna niemand een huistelefoon meer, en als meneer rond zijn dertigste nog steeds thuis woont, zijn we ook niet heel erg blij. Maar dat terzijde.

4.Codetaal in je MSN naam plaatsen om aan te geven dat je hem leuk vond

Je had het vrijwel net zo goed in koeienletters in je naam kunnen zetten, maar destijds bedacht je codetaal (die echt niet opviel, echt niet) om aan te geven dat je verliefd was. En niet zo’n beetje ook. Dat je nog duizend hartjes naast zijn initialen zette en vervolgens raar opkeek als hij erachter kwam, daar snapte je toen niks van. Wat een prachtige tijd was het toch.

MSN? Wat is dat? Sommigen die dit lezen hebben misschien het MSN tijdperk gemist. Maar in vrijwel alle chatprogramma’s die we nu gebruiken staat een voor- en een achternaam. Bijvoorbeeld je naam zoals ‘ie opgeslagen staat in iemands contactenlijst van zijn of haar telefoon, of je voor- en achternaam zoals het op Facebook staat. Nergens zie je meer breezertaal (weet je nog een 3 in plaats van een E en een o in plaats van een 0 en dan nog de hoofd en de kleine letters door elkaar?), duizend hartjes of andere hippe creatieve namen. Eigenlijk best saai.

5. Je stuurde hem op school een anonieme valentijnsroos

Oh wat was Valentijn toch altijd een spannend moment. Vanaf dat je gebonk op de deur hoorde en degene zag met de bos rozen deed je schietgebedjes. Zou er één voor jou bij zitten? En zo ja van wie dan? Wie zou de meeste krijgen? En wie helemaal geen? En dat was dan nog alleen in de klas. Als de les afgelopen was en de pauze begon, dan startte in de gangen het speculeren. Iedereen keek naar jouw handen. Had je een roos in je handen of kwam je met lege handen thuis? Jij stuurde jouw liefde wel braaf een roos. En dan maar hopen dat hij er niet achterkwam..

Die roos, dat doen we nu nog steeds. Misschien je vriend iets vaker voor jou dan jij voor hem, maar rozen zijn nog steeds een ding. En dat zullen ze ook blijven. Alleen zul je dat nu nooit meer op school doen mocht je weer verder gaan studeren, en ook niet op je werk. Er worden sowieso minder mensen verliefd op de werkvloer dan vroeger in de klas en op school. Maar mocht het wel gebeuren, kun jij je dan voorstellen dat je dat geheim op het spel gaat zetten door hem een geheime roos te sturen? Nee.

6. Je kluisje ruilen zodat die van jou dichterbij die van hem zat

Jouw kluisnummer? 21. Die van hem? 212. Oeps. Dat is helemaal aan de andere kant van de gang. Wat nu? Je bleef posten om en rondom zijn kluisje om te zijn wie er een kluisje had in zijn rijtje. En als je dan iemand kende dan smeekte je diegene direct om van kluissleutel te ruilen. Je wilde immers niets liever dan een blik van hem opvangen als hij zijn jas in zijn kluisje stopte en hem even goedemorgen wensen. Had je toch weer even je momentje gehad die dag.

Kun je je voorstellen dat je aan je collega moet vragen waarmee je budgetten bespreekt en strategieën of diegene van kluissleutel wil wisselen omdat je de collega van de marketing afdeling zo leuk vindt dat je graag je jas in het kluisje naast die van hem stopt? Waarschijnlijk staat iemand je dan met open mond aan te kijken. De roddel is ook zo verspreid. Nee, dat kan echt niet meer.

7. Uitrekenen hoeveel je bij iemand paste

Deze vinden wij de grootste giller. Weet je nog dat je vroeger jullie namen onder elkaar schreef met het woordje ‘Loves’ ertussen en dan vervolgens ging uitrekenen hoeveel procent je bij elkaar paste? Je telde het aantal L’en, het aantal o’s, het aantal v’s het aantal e’s en het aantal s’en en daar maakte je een rekensommetje van:

Och en wat baalde je als het laag was. Je was bijna het vertrouwen in jullie verloren.

Ha, wanneer heb je dit spelletje ooit nog gedaan? Nu bepaal je zelf of jullie een goede match zijn. En daar komen geen procenten aan te pas.

De vraag is alleen, was het vroeger leuker of nu?

Wat was het vroeger toch leuk

Wat denk je van de 16 dingen die je vroeger deed die toen heel normaal leken? Zoals bijvoorbeeld uren achter MTV of TMF zitten te wachten tot je favoriete nummer kwam. Klik op de foto voor meer:

Reageer op artikel:
6 idioot lieve dingen die je vroeger deed als je verliefd was
Sluiten