Vrouw met overgewicht verliest tientallen kilo’s door een gebroken hart

Marisa Hochberg is een zeventwintig jarige uit New York. Al sinds haar jeugd vecht ze tegen haar overgewicht, echter verloor ze nooit meer dan vijf kilo door extreem diëten en kwam ze daarna weer het drie dubbele aan. Maar alles veranderde toen haar beste vriendin notabene met haar all time crush ging daten. Zo was ze het meer dan zat om altijd maar de 'dikke vriendin' te zijn.

Marisa deelde haar fitness journey met Yahoo Health en vertelde onder andere dat ze altijd al van eten heeft gehouden. Ze was altijd al onzeker over haar gewicht. Door die onzekerheid ging ze juist alleen maar meer eten.


Marisa studeerde buiten New York en moest steeds met het vliegtuig heen en weer. Door haar overgewicht voelde ze zich erg gestresst. Ook kreeg ze een hekel aan vliegen door de krappe stoelen en het ongemak wat haar gewicht veroorzaakte. Dit was onder andere ook één van haar motivaties om af te vallen.


Marisa’s eerste stappen

Toen Marisa eenmaal erkende dat ze geen leven wilde met overgewicht, kocht ze direct allerlei gezonde productenbij de bekende biologische supermarkt in Amerika: Whole Foods. Ze kwam terug met allerlei gezonde producten en gooide alle bewerkte producten met suiker en koolhydraten zonder enige twijfel de prullenbak in.

Vanaf die dag is ze zelf op onderzoek uitgegaan en kwam ze vervolgens met een eigen voedingsschema en fitness plan. In totaal verloor ze 34 kilo en ging ze van 77 kilo naar 43 kilo. En dit allemaal zonder een diëtiste of trainer.


Marisa’s levensstijl

Marisa eet gevarieerd, echter wel alleen met groeten, eiwit, vezels en groene thee. ‘Absoluut geen suiker of koolhydraten’, vertelt ze. Toen ze eenmaal resultaat zag in haar lichaam voelde ze zich zo gelukkig en gemotiveerd dat ze nu kan zeggen dat ze nooit meer terug wil naar haar oude lichaam.

Steun van naasten en social media

Doordat ze alles deelde op social media kreeg ze wereldwijd steun van volgers en haar naasten. Maar er waren ook mensen die haar advies vroegen op het gebied van gezondheid. Dit was een droom die uitkwam. Op dit moment organiseert Marisa dan ook allerlei verschillende wellness evenementen om anderen hulp te bieden bij een gezondere levensstijl.


Marisa’s advies naar andere is

‘Als je pas begint, vergeet niet om in jezelf te geloven. Je kan alles bereiken. Maar begin nu. Want hoe langer je worstelt met je overgewicht hoe langer het duurt voordat je je eigen doel behaalt’. En haar belangrijkste advies: ‘Verlies geen gewicht voor een ander. Verlies alleen gewicht voor jezelf. Want als je het voor jezelf doet dan doe je het uiteindelijk allemaal voor je plezier. En dat voelt fantastisch’.


Reageer op artikel:
Vrouw met overgewicht verliest tientallen kilo’s door een gebroken hart
Sluiten