Rosa Tettero
Rosa Tettero Travel 30 sep 2016

12 x wat je wil weten als je als vrouw alleen op reis gaat

In je eentje op reis is spannend, er is niemand waar je op terug kunt vallen en je krijgt regelmatig shockerende reacties. Een slimme vrouw begint goed voorbereid aan haar reis en daarom helpen we je een handje met de volgende tips:

1. Neem tampons mee

Hoe logisch het hier is dat je in elke supermarkt tampons kan kopen, is dat in het buitenland niet altijd het geval. Zeker als je in the middle of nowhere bent is het erg vervelend als je ineens aan je period begint. Zorg er daarom voor dat je uitrekent hoeveel tampons je ongeveer nodig hebt en neem voor de zekerheid ook nog wat extra mee. Tenzij je natuurlijk een spiraaltje hebt en je niet ongesteld wordt. Winning.

2. Een hamamdoek

In de tas van een vrouw hoort een hamamdoek. Je zult verteld staan hoe veel functies zo’n doek heeft. Je kunt je er mee afdrogen, zodat je niet je zware handdoeken mee hoeft te nemen. Maar je kunt hem ook gebruiken als rokje, hoofddoek, deken of sjaal.

3. Laat je mooie sieraden thuis

Vooral je dure sieraden natuurlijk. Het zou zonde zijn als je ze kwijtraakt of erger nog, dat je wordt overvallen. We gaan er niet vanuit dat dit gebeurt, maar je weet: better safe than sorry.

4. Je kleding

Als je heilige plekken gaat bezoeken of landen waar de gebruiken net wat anders zijn dan bij ons, hou daar dan rekening mee. Het kan bijvoorbeeld ongepast zijn om met blote schouders en benen een tempel te betreden. Kijk vooral goed om je heen en lees je goed in.

5. WC-rollen zijn je vrienden

Ze zijn bij ons volkomen normaal en iedere toilet heeft (als het goed is) voldoende voorraad. Maar in het buitenland is het niet vanzelfsprekend dat je papier gebruikt om af te vegen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat zij zich met water opfrissen. Je komt de gekste wc’s tegen en toiletpapier stel je dan heel erg op prijs.

6. Elastiekjes

Je kunt er niet genoeg van hebben want ze verdwijnen altijd op mysterieuze wijze. Zeer handig wanneer het bloedheet is.

7. Laat niet merken dat je onzeker bent

Als je ergens komt waar je niet zeker weet of het veilig is, wacht dan even af en kijk om je heen of je andere reizigers ziet. Mannenvrienden op reis zijn ook heel handig wat dat betreft. Maar, je bent een sterke vrouw die haar mannetje wel kan staan.

8. Kleed je casual

Elk land houdt er weer een andere cultuur op na en in sommige landen zijn mannen wat handtastelijker. Daarom is het verstandig om casual gekleed te gaan om een hoop aandacht van (buitenlandse) mannen te voorkomen. Houd die push-up bh en hakken maar thuis. Tenzij je weet dat het er gewoon kan. Blondies, jullie zullen érg aantrekkelijk zijn in het buitenland.

9. Word vrienden met lokale vrouwen

Niet alleen leuk voor het contact, ze kunnen ook voor je opkomen in vervelende situaties. Girlpower.

10. Houd het thuisfront op de hoogte

Waarschijnlijk is niet iedereen heel blij dat jij in je uppie gaat reizen. Alleen is wel alleen, daarom is het verstandig om het thuisfront regelmatig op de hoogte te houden. Dan weten zij precies waar je bent, mocht je in een noodsituatie terechtkomen. En kun je meteen je allermooiste foto’s met witte stranden en azuurblauwe zee meesturen.

11. Verwen jezelf

Ook al ben je niet zo’n meisje-meisje, een verwendag op reis kan soms echt heerlijk zijn. Vooral als je reis een budgettrip is. Laat je nagels lekker doen, ga naar een spa, de kapper, de pedicure en kom helemaal bij. Dan kun je er weer helemaal tegenaan.

12. Vertrouw op jezelf

Als jij je intuïtie achterna gaat, je gezonde verstand gebruikt en je goed inleest, dan komt het helemaal goed. Vertrouw op jezelf en ga dit fantastische avontuur aan met jezelf.

LEES OOK:
Winning! Meisjes die in hun eentje reizen worden aardiger gevonden

Reageer op artikel:
12 x wat je wil weten als je als vrouw alleen op reis gaat
Sluiten