Renée
Renée | LinkedIn Life 27 jan 2019

Vrouwen zijn officieel beter in autorijden, dus wrijf dat er maar in bij de mannen

Vergeef jezelf dat je andere jou belachelijk liet maken als fileparkeren niet in één keer lukte. Al het commentaar was volledig onterecht, want als het aan een onderzoek ligt zijn vrouwen officieel beter in autorijden dan mannen. HA.

De eeuwenoude discussie wie beter is in autorijden kan je bij dezen beëindigen. Laat iedereen maar weten dat jij een absolute ster bent achter het stuur.

Vrouwen zijn beter in autorijden

Als je de website Confused mag geloven bak jij er namelijk meer van dan de mannelijke weggebruikers. Jarenlang worden vrouwen voor niets slechte bestuurders genoemd. Maar hoe zit het precies?

Volgens het onderzoek van de prijsvergelijker doen vrouwen er langer over om hun rijbewijs te halen. Maar zodra ze dat op zak hebben, maken ze minder overtredingen. Daarnaast zijn ze minder vaak betrokken bij ongelukken en kosten ze mede daardoor minder geld voor de verzekeraars.

Om even een getal te noemen: in 2017 moesten 585.000 mensen uit Engeland en Wales voor de rechter verschijnen in verband met overtredingen. 79 procent van hen was man. Schuif dit onderzoek daarom vooral onder de neuzen van mensen die beweren dat jij er niks van kan.

Als je hier woont in Nederland ben je een ware ster in autorijden

Reageer op artikel:
Vrouwen zijn officieel beter in autorijden, dus wrijf dat er maar in bij de mannen
Sluiten