Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 12 mrt 2017

Bewezen: wij vrouwen kunnen écht beter autorijden dan mannen

Er hoeft eigenlijk geen onderzoek aan vooraf te gaan. Maar het is toch lekker dat het weer wordt bewezen. Wij vrouwen zijn pro’s achter het stuur. Of in elk geval, betere bestuurders dan mannen. Jaja, er is een onderzoek gepubliceerd dat aantoont dat wij vrouwen beter rijden dan mannen. Sorry, not sorry. Wij vrouwen zijn fantastische wezens. En dat niet alleen, we weten beter dan de mannen hoe we een auto moeten besturen. De eeuwige discussie zijn we beu. Hierbij het bewijs dat wij toch écht beter rijden dan het andere geslacht.

Een recent onderzoek, uitgevoerd eind 2016, toont aan dat vrouwen beter én veiliger achter het stuur zitten dan mannen. Sunny Cars onderzocht meer dan duizend Nederlanders en wat bleek? Mannen hebben vaker te maken met schade en boetes wanneer ze een auto huren in het buitenland.

Queen of the road

Nu denk je misschien ‘maar mannen huren vaker auto’s in het buitenland dan vrouwen’. Dat klopt. 40,3 procent tegenover 27,5 procent. Maar dat betekent niet dat zij betere chauffeurs zijn. Zij rijden vaker tegen een paaltje aan dan wij vrouwen. 49 procent van de mannen heeft wel eens blikschade gehad in tegenstelling tot 39,1 procent bij de vrouwen.

De kans dat wij een boete krijgen in het buitenland is ook kleiner dan bij mannen. 10,9 procent voor de vrouw en 12,8 procent voor de man. Kijk, echte koninginnen op de weg zijn we.

Mocht je op roadtrip willen met je lover, dan is het excuus niet meer geldig dat hij beter kan rijden. Er is namelijk een grotere kans wanneer jij achter het stuur kruipt, de auto het er zonde schade vanaf brengt.

LEES OOK: 7 dingen die iedere vrouw doet als ze in de auto zit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewezen: wij vrouwen kunnen écht beter autorijden dan mannen
Sluiten