De enige waarheid over vrouwen die altijd alles kwijt zijn

'Schaaaaaatttt, heb je mijn sleutels gezien? Ik heb ze echt in het bakje gelegd, maar ze liggen er niet meer. Heb jij ze gepakt? Hellluuupp'

Dingen kwijtraken. Misschien niet voor alle vrouwen van toepassing, maar wel voor een hoop van ons. Maar er zitten gewoon dingen achter die goed zijn om te weten. Want alles zit toch net een tikkeltje anders in elkaar dan je denkt. Lees daarom het volgende:

We zijn het heus niet écht kwijt

Ja je leest het goed, we zijn het heus niet echt kwijt, we weten gewoon even niet waar het ligt. En ja, we schreeuwen wel dat we iets kwijt zijn, en dat zijn we op dat moment ook echt wel, we weten echt even niet waar het ligt, maar het komt wel weer boven water joh. Heus. In de tussentijd waarderen we het heel erg als je ons gewoon even meehelpt met zoeken. Bedankt.

We leggen dingen neer op plekken waar het op dat moment handig is

Ja, het zou ontzettend handig zijn als we onze sleutels altijd in hetzelfde bakje leggen. Dat snappen we echt wel. Maar dat bakje is niet altijd binnen handbereik. Soms hebben we een fijne tas bij ons, of een jas met grote zakken, of leggen we ‘m even op de tafel. Wat we willen zeggen is dat niet per se één plekje heel handig is. Er bestaan er heus meer.

De ‘onhandige’ plekjes zijn voor ons heel logisch

Het is haaaartstikke logisch om je ring even tussen de glazen op het plankje te leggen omdat we onze ring niet in het afwassop willen dopen (stel je voor dat ‘ie verkleurt). En daarom doen we ‘m af. En het is ook heel logisch om je sleutels op het badkamerplankje te leggen als je net binnenkomt en je héél nodig moet plassen. Je hebt twee handen nodig toch? En we hebben ook niet altijd zin om onze hele portemonnee mee te slepen als we een snelle boodschap gaan doen. Dat die pinpas daarna los op de koelkast ligt, dat is toch logisch? We moeten eerst de boodschappen inruimen.

Het enige probleem is dat we daarna niet altijd meer weten wat die logische plek ook alweer was. Maar daar kun je ons toch bij helpen lief? Nogmaals, het is niet kwijt, we weten gewoon even niet waar het ligt en het komt wel weer boven water.

Op spullen van een ander zijn we altijd heel voorzichtig

Als we jouw pinpas lenen omdat die van ons even tijdelijk kwijt is (tijdelijk ja), dan doen we daar écht heel heel heel zuinig mee. We bewaken ‘m met ons leven, we doen er alles aan om ‘m te beschermen. En ja die ene keer toen we ‘m wel kwijt waren geraakt, toen lag ‘ie toch gewoon bij de kassa van de Albert Heijn? Eind goed, al goed. Je kan ‘m de volgende keer weer gewoon meegeven. We brengen ‘m terug. Beloofd. Écht.

Luister naar ons

Als we roepen dat we iets kwijt zijn, dan zijn we het op dat moment ook echt even kwijt, ook al is dat maar tijdelijk. Maar het is niet eerlijk dat jij hebt bedacht dat het toch wel weer boven water komt en dat je daardoor niet wil helpen zoeken. We weten tijdelijk gewoon even niet waar het ligt en dan kun je toch best wel even helpen zoeken? Het is heus niet fijn om even niet te weten waar onze telefoon ligt. Stel je voor dat jij jouw telefoon even niet kon vinden. Dan wil je toch ook dat ik help zoeken? En nee, er is geen verschil omdat jij dat toevallig bijna nooit hebt en ik bijna iedere dag. We zijn er voor elkaar. En dan help je elkaar.

We doen het niet expres

Soms krijgen we een verwijt dat we doordat we dingen niet op een vaste plek neerleggen, het op onszelf afroepen dat we ‘s ochtends een kwartier lopen te stressen om onze sleutels. Of om onze portemonnee. Maar we doen het écht niet expres. Wij vinden alle plekjes echt wel handig waar we ze überhaupt hebben neergelegd. En dat jij daar nou een andere mening over hebt, dat is jouw ding. Het gebeurt gewoon. We vragen er heus niet om.

En wees gerust: het komt altijd weer boven water

Meestal dan..

Reageer op artikel:
De enige waarheid over vrouwen die altijd alles kwijt zijn
Sluiten