Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 27 feb 2018

6 x waarom vrouwen die boksen de beste vriendinnen zijn

Wie bedacht heeft dat vrouwen die boksen agressief zijn, heeft het niet fouter kunnen hebben. Want jij bent juist de allerliefste vriendin die je vriendinnen zich kunnen wensen. Je bent er altijd voor ze, ze kunnen bij je terecht met hun problemen en je komt altijd voor ze op.

1. Je kan tegen een stootje

Dat is natuurlijk wel een beetje een inkoppertje. Maar, het is wel gewoon waar. Want als bokser inkasseer je flinke klappen.

Je kunt er daarom best tegen als een vriendin je zegt waar het op staat. En je bent zelf ook vrij recht voor z’n raap. Dat zijn eigenschappen die je besties enorm in je waarderen.

2. Je bent een zen persoon

Boksen gaat namelijk stress tegen. Doordat jij al je gevoelens en emoties kan uiten op een kickbag. Of als je gaat sparren met iemand. Je kropt geen gevoelens op en kunt makkelijk dingen loslaten.

Hierdoor ben jij altijd wel chill om mee om te gaan. Je vriendinnen komen bij jou tot rust. Hoe heerlijk is dat?!

3. Maar ze kunnen ook juist even uitrazen bij jou

Als ze ergens helemaal doorheen zitten, fungeer jij ook nog wel eens als boksbal. Niet letterlijk natuurlijk, maar je bent er altijd voor je vriendinnen als ze even hun ei kwijt willen. Ze weten je altijd te vinden, omdat je niet oordeelt, maar ze gewoon even de tijd geeft. En daarna een knuffel. Of een boks.

4. Je gaat een uitdaging niet uit de weg

Niet kan jou tegenhouden. En je vriendinnen weten dat. Jij zal daarom ook altijd anderen uitdagen om alles eruit te halen wat erin zit. Je vriendinnen geef je een aardige push om verder te gaan. Uiteindelijk komen ze daardoor verder in het leven.

5. Je staat stevig in je schoenen

Als boksmeisje heb jij de nodige portie zelfvertrouwen gekregen. Jij laat je niet zomaar naar de achtergrond duwen door anderen. Jij hebt namelijk ook een mening en ideeën en die mogen ook gehoord worden. Door het boksen heb je geleerd dat je assertief kunt zijn.

Dat is niet alleen handig voor jezelf. Je bent hierdoor ook een geliefde vriendin. Mensen omringen zich nou eenmaal graag met anderen die blaken van het zelfvertrouwen.

6. Je komt altijd voor je vriendinnen op

In de kroeg, op straat, waar dan ook. Als je vriendinnen worden lastig gevallen, kom jij altijd voor ze op. Want jij bent niet bang.

Maar niet alleen als mensen je vriendinnen fysiek in de weg zitten, kom jij voor ze op. Ook als mensen nare dingen tegen of over ze zeggen, zul jij dat niet laten gebeuren. Jij laat niet over je heenlopen en zorgt dat dat ook niet gebeurt bij je girls.

Reageer op artikel:
6 x waarom vrouwen die boksen de beste vriendinnen zijn
Sluiten