Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 19 apr 2018

Wetenschappelijk bewezen wat we allang wisten: Wij vrouwen krijgen stress van mannen

Mannen, zucht. Je kunt er als vrouw behoorlijk door van de kaart raken. Ze breken je hart, laten je zitten, laten nooit meer wat van zich horen, storten zich ineens op een andere vrouw, lijken spelletjes met je te spelen ook al beweren ze altijd van niet. Pf, is je stressniveau al gestegen?

Waarschijnlijk had je het allang gemerkt, dat mannen je flink wat stress kunnen bezorgen. En nu is het ook nog eens wetenschappelijk bewezen, dat mannen ervoor zorgen dat er meer cortisol – juist, het stresshormoon – in je bloed hebt, als zij in de buurt zijn.

Jep, je ervaart al meer stress als er alleen maar mannen in de búúrt zijn. Het blijkt allemaal uit onderzoek van de Indiana University Bloomington. De wetenschappers bestudeerden 440 vrouwen die werken in sectoren waar voornamelijk mannelijke werknemers zijn. Denk de bouw of IT.

Vrouwen krijgen stress door mannen

Deze vrouwen werden vergeleken met vrouwen die voornamelijk vrouwelijke collega’s hebben. Om zo een goed beeld te krijgen van het aantal stresshormonen in hun bloed.

Uit het onderzoek werd één ding goed duidelijk. De vrouwen die vooral met mannen werken, hadden veel meer last van stress. Ze hadden een ander, ongezonder cortisolpatroon. Volgens de onderzoekers kan het zelfs slecht voor je gezondheid zijn als je veel mannen om je heen hebt. Nou, lekker dan.

Toch maar de mannen uit je leven bannen? Een wereld zonder mannen zou wel ál je problemen oplossen…

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
Wetenschappelijk bewezen wat we allang wisten: Wij vrouwen krijgen stress van mannen
Sluiten