Yasmine Esser
Yasmine Esser Travel 27 okt 2016

Vrouwen kunnen gratis op reis in ruil voor dates, maar geef mij maar een echte vakantie waar ik zelf voor heb gewerkt

Eenzame mannen kunnen nu via een datingwebsite, Miss Travel, knappe vrouwen op een vakantie trakteren. In ruil voor wat tijd die je doorbrengt met die man. No strings attached, maar toch zou ik het nooit doen.

Het zit zo. Je kunt je aanmelden op Miss Travel. En vervolgens kunnen mannen met je kletsen. Of je meteen een reis aanbieden. Tijdens de reis wordt wel verwacht dat jullie wat tijd met elkaar doorbrengen. Hoeveel is aan jullie, maar het lijkt me dat hij wel meer dan één date wil als hij alles voor je betaalt.

Miss Travel presenteert zich als Tinder voor reizigers, maar ik kan er niets aan doen. Ook al is het niet zo, het voelt toch een beetje als een sugar daddy website.

En als je dat graag wil, prima, maar niet voor mij.

Goede daad en droomreis of ‘goedkoop’?

Toch twijfel ik een beetje wat ik vind van het concept. Of het 1) fantastisch is. Want wie wil er nou niet de hele wereld over reizen zonder al te veel geld uit te geven? Dat klinkt toch als een droom die uitkomt. Bovendien, die mannen zijn eenzaam en hen even gezelschap geven, daar is toch niets mis mee? Eigenlijk zou het een goede daad zijn om op reis te gaan. Je helpt iemand immers van zijn eenzaamheid af en maakt zo de wereld een beetje mooier.

Of dat ik het 2) nergens op vind slaan. Omdat het gewoon heel ongeëmancipeerd is. Wij vrouwen kunnen heus wel zelf onze reisjes betalen. En voelt het niet een beetje goedkoop om met iemand op date te gaan in ruil voor een vakantie? En wat als hij de verkeerde verwachtingen heeft?

Op vakantie maar eigenlijk aan het werk

Maar bovenal: wat een horror lijkt het me om met iemand op vakantie te zijn die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt.

Want je hebt dan wel je eigen kamer in een luxe hotel, maar echt op jezelf ben je niet. Je weet immers dat hij voor je heeft betaald. Dat hij eenzaam is. Dat hij gezelschap wil. Zo ben je misschien wel in het buitenland, op de prachtigste plekken, maar echt op vakantie ben je niet. Je bent eigenlijk nog steeds aan het werk.

Geef mij maar echt vakantie

Nee geef mij maar een echte vakantie. Waar ik voor heb gespaard. Die ik me eigenlijk niet kan veroorloven, maar toch uit eigen zak betaal omdat ik het zo graag wil. Waar ik hard voor heb gewerkt, zodat ik in de zon eindelijk echt kan ontspannen. En bovenal: met iemand die ik zelf heb uitgekozen. Dan maar een beetje minder luxe, zolang ik maar ben met iemand waar ik samen mee wil zijn, waar ik om geef en waarbij ik helemaal mezelf kan zijn.

Wat denken jullie?

Reageer op artikel:
Vrouwen kunnen gratis op reis in ruil voor dates, maar geef mij maar een echte vakantie waar ik zelf voor heb gewerkt
Sluiten