Waarom vrouwen met sproetjes supertrots op zichzelf mogen zijn

Lotte Nijborg 9 feb 2018 Nieuws

Sproetjes, de één is er mee geboren en de ander tekent ze bij met een potlood. De één is er heel blij mee, de ander wat minder en verstopt ze liever onder een laagje foundation. Maar dat hoeft niet meer na het lezen van dit artikel. Want vrouwen met sproetjes zijn allemachtig prachtig en wij vertellen je precies waarom.

Over sproetjes is al veel geschreven. Waar ze vandaan komen, waarom de één ze wel heeft en de ander niet en wat kenmerken zijn van meisjes met sproetjes. Vroeger heerste het idee dat sproetjes niet mooi waren. Dat je ze maar beter kon verstoppen onder een laag poeder.

Die tijd is gelukkig allang voorbij. Sterker nog, sproetjes zijn een schoonheidsideaal geworden. Het is daarom geheel terecht dat we nu een ode aan vrouwen met sproetjes schrijven. Want degenen die van nature sproetjes hebben zijn geluksvogels.

Sproetjes maken jou een unieke vrouw

Wist je dat geen enkel sproetje exact hetzelfde is? Dat betekent dat jouw sproetjes jou ongelooflijk uniek maken. Niemand heeft dezelfde sproetjes als jij, als ze al sproetjes hebben. Iedereen wil uniek zijn, jij steekt er met kop en schouders bovenuit. En dat maakt jou allemachtig prachtig.

En een begeerlijke vrouw

Sproetjes zijn net zoals krullen in je haar, als je ze hebt hoef je ze niet en als je ze niet hebt wil je ze ongelooflijk graag. Besef echter dat jij iets hebt wat een ander ongelooflijk graag wil. Anderen moéten aan de slag met een make-uppotloodje. Jij staat er mee op en dat is nou precies wat jou zo mooi maakt: je bent naturel.

Maar ook een vrouw met karakter

Om als vrouw mooi gevonden te worden is er iets nodig wat jou anders maakt dan de rest. Je sproetjes helpen daarbij. Ze zijn namelijk rebels, ondeugend, nooit hetzelfde en altijd aanwezig. Soms wat opvallender, soms wat minder. Maar altijd daar. En dat is nou precies waarom anderen jou zo leuk vinden.

En een zeer gewilde vrouw

Ga de feiten maar na. Sinds een paar jaar zijn modellen met sproeten gewilder dan ooit. En dat niet alleen, de allergrootste en mooiste sterren van deze wereld staan bekend om hun sproetjes. Denk bijvoorbeeld aan Emma Stone en Jennifer Lawrence. Niet voor niets zijn zij zo groot geworden en worden ze aanbeden.

Verstop ze nooit!

Wees alsjeblieft trots op je sproetjes. Ik (Lotte) heb zelf ook sproetjes en ik ben er heel trots op. Ik smeer er nooit foundation op en laat ze zoveel mogelijk zien. Ik schreef een persoonlijk stukje over ‘flaws’ op mijn Instagram en ik hoor heel graag of jullie het met me eens zijn. Ook jij kunt je huidverhaal delen. Gebruik dan #VSMskinstories. Ik beloof dat ik ze allemaal lees.

"Waarom is het toch dat wij als vrouwen zo onzeker zijn over ons uiterlijk? Dat we onszelf bijna nooit mooi voelen als we in de spiegel kijken? Dat we elke 'imperfectie' willen wegpoetsen? Dat we het gevoel hebben dat we een dikke laag foundation op moeten smeren om ons gezicht egaal te laten lijken? Want is egaal niet bijna saai? Mogen we niet trots zijn op de sproetjes die we hebben die ons gezicht uniek maken, de littekens die een verhaal vertellen en de kleur die onze afkomst met trots uitdraagt? Ik heb sproetjes en ik ben er trots op. Omdat sproetjes spontaan zijn, je gezicht tot leven laten komen, omdat ze one of a kind zijn. En is dat niet wat we allemaal willen? Opvallen in de menigte? Mooier zijn dan iedereen om je heen? Wat je mooier maakt dan wie dan ook, is accepteren wie je bent en hoe je eruit ziet. En daar hoort je huid ook bij. Want wie zichzelf mooi voelt, krijgt de wereld met haar mee. Dank VSM voor het vragen om mijn skinstory te delen. Wil jij ook jouw huidverhaal delen? Doe dit dan met #VSMskinstories, en tag mij, zodat ik mee kan lezen. #partner

A post shared by Lotte (@lottenijborg) on

[one_half]sproetjes[/one_half]
[one_half_last]

Tips voor vrouwen met sproetjes

Heb je zelf sproetjes? Dan is de kans heel groot dat je een lichte huid hebt, wat betekent dat we je aanraden om heel voorzichtig te zijn in de zon. En je huid na het zonnen heel goed te verzorgen met een aftersun.

Je kunt VSM Derma Calendulan zon proberen. Het helpt je huid herstellen en verzorgt je huid intensief. Ben je licht verbrand? Dan werkt dit heerlijk verkoelend en de ingrediënten ondersteunen je huid bij het herstellen.[/one_half_last]

In samenwerking met VSM

Reageer op artikel:
Waarom vrouwen met sproetjes supertrots op zichzelf mogen zijn
Sluiten