Worden vrouwen met tatoeages eerder als sletterig gezien?

Er zijn al ontzettend veel onderzoeken gedaan naar het beeld dat we hebben van mensen met tatoeages. Maar de onderzoeken naar hoe vrouwen met tatoeages gezien worden, en dan hebben we het vooral over het beeld van deze vrouwen in relatie tot seks, is niet altijd even duidelijk.

Afgestudeerd psycholoog aan de Universiteit van Texas in San Antonio (UTSA) Lisa Oakes was geïntrigeerd door het onderwerp en startte haar eigen onderzoek op naar het seksuele beeld van vrouwen met tatoeages. Het onderzoek hield ze onder 135 vrouwelijke en 86 mannelijke studenten van de UTSA.

Het onderzoek

De studenten kregen foto’s te zien van vrouwen met verschillende etniciteiten, gekleed in een grijze, hooggesloten jurk met korte mouwen. Van elke vrouw werden vier foto’s gemaakt; één zonder tatoeage, één met een vlinder op haar bovenarm, één met een roos en één met een schedel met gekruiste botten. Elke student kreeg één van de vier foto’s van de vrouwen te zien om ze daarna te mogen beoordelen.

Beoordeling

De foto’s werden beoordeeld op of de vrouw een hoge seks drive had, of ze open stond voor seks zonder verplichtingen en wat haar seksuele standaarden waren. Ook werd er gevraagd naar hoe aantrekkelijk de vrouw was, hoe sexy ze was, hoe intelligent en of ze een warme persoonlijkheid zou hebben.

Uitkomst van het onderzoek

Uit het onderzoek kwam naar voren dat vrouwen met een tatoeage worden gezien als vrouwen met een hogere seks drive, die meer openstaan voor seks zonder verplichtingen en minder selectief zijn qua partnerkeuze voor de seks.

Hoewel er niet uit het onderzoek bleek dat deze vrouwen dan ook echt als sletterig worden gezien, is het misschien toch iets om over na te denken voordat je besluit een tatoeage te nemen. Of om er gewoon maling aan te hebben.

Reageer op artikel:
Worden vrouwen met tatoeages eerder als sletterig gezien?
Sluiten