Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 11 okt 2017

Ha! Vrouwen zijn écht het sterke geslacht blijkt uit onderzoek

We zijn klaar met de oeverloze discussie tussen mannen en vrouwen. Geen gezeur meer van de mannen dat zij sterker zijn. Basta. Over. Uit. Wij hebben gewonnen en staan nu écht 10-0 voor in het leven op de mannen, want vrouwen zijn écht het sterke geslacht. Go us.

Was het vroeger al een discussie tussen jou en je broertje en nu met jouw lover? Goed nieuws, want het is nu ook gewoon wetenschappelijk bewezen. Wij vrouwen zitten vol met een girl power en zijn niet bang dit te gebruiken. Pas maar op, mannen, pas maar op.

Het sterke geslacht

Oké, dan bedoelen we niet op spierkracht en je kan manlief nog gerust laten winnen bij armpje drukken, want dat is goed voor zijn ego.

Maar als we het hebben over langer leven dan winnen de vrouwen dit gigantisch. Op vrijwel elke leeftijd is de overlevingskans van vrouwen hoger dan die van mannen.

Evolutie, bedankt

Ja, want als je kijkt naar het nut van de vrouw en het nut van de man, is het ook logisch dat wij sterker zijn. Een vrouw kan kinderen baren, en zodra die geboren zijn, moeten die verzorgd worden. In dit proces zijn mannen er slechts voor de bevruchting. Zodra het kind geboren is, kunnen mannen simpelweg wegvallen. Niet meer nodig. Nou ja, theoretisch gezien natuurlijk. De vrouw is namelijk zowel lichamelijk als voor de opvoeding nog nodig.

Een virusje

Maar ook het gebied van ziekte zijn vrouwen sterker. Nu is dit wel obvious, want als jouw liefde ziek wordt, dan is het net alsof de wereld vergaat. Ben jij ziek, dan kan je nog rustig jouw taken uitvoeren. Maar het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen beter tegen virussen kunnen. Vrouwen kunnen namelijk zieker worden dan een man, maar een man zal eerder sterven. Meisjes krijgen in de baarmoeder een grotere portie overlevingskans.

Voortaan kan je het daarom rustig negeren als een testosteronbom zijn mond opent met een lading onzin over het sterke mannelijke geslacht. De wereld draait door vrouwen. This is a womans world, zou het liedje moeten klinken. Wij zijn trotse vrouwen.

Hier nog een duidelijke verklaring: Waarom de meest fantastische vrouwen juist zoveel moeite hebben om Mr. Forever te vinden

Reageer op artikel:
Ha! Vrouwen zijn écht het sterke geslacht blijkt uit onderzoek
Sluiten