Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 6 juli 2017

Bewezen: vrouwen moeten tijd krijgen voor een middagdutje op werk

Je zit vast in de dagelijkse sleur, waarin werk of studie de hoofdrol heeft. Elke ochtend als de wekker gaat, heb jij het gevoel dat je deze slechts vijf minuten geleden hebt gezet en dan moet de dag nog beginnen. Je sleurt jezelf uit bed en maakt je klaar voor een nieuwe energie slurpende dag. Zucht, jij kan met gemak nog 24 uur slapen.

Maar speciaal voor jou hebben we goed nieuws: vrouwen zouden namelijk meer tijd moeten krijgen voor een middagdutje op werk. Eerder is er namelijk al bewezen dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen en nu komt de wetenschap naar voren met het feit dat een middagdutje op werk écht zou bijdragen aan betere werkprestaties. Wie hebben er daarom meer recht op? Precies: jij als vrouw.

Naptime

Een van de belangrijkste functies van de slaap is het herstellen van jouw hersenen. Volgens Professor Jim Horne zorgt slaap ervoor dat jouw cortex, het gebied van de hersenen dat staat voor herinneringen, taal en verwerking van dagelijkse indrukken, weer tot rust komt. Daarom is het gunstig voor jouw productiviteit als jij naptime neemt op jouw werk.

Niet te lang

Helaas betekent dit niet dat je er even twee uur tussenuit kan piepen; je moet namelijk niet meer dan twintig minuten gaan liggen. Twintig minuten is precies genoeg om jouw hersenen de rust te geven die ze nodig hebben.

En uit het onderzoek dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen, is ook gebleken dat wij vrouwen zo’n twintig minuten meer moeten slapen dan een man. Wie hebben er recht op dat dutje op werk? Wij hebben daar recht op.

Geen gekke smoesjes meer van jouw baas: het is wetenschappelijk bewezen dat jij gewoon écht meer slaap nodig hebt dan jouw testosteron collega en dat dit ten gunste is van jouw productiviteit. Gun ons die twintig minuten om de binnenkant van onze oogleden te bekijken, en wij gunnen jullie die extra productiviteit. Win-win voor de vrouw, heui girlpower.

Over in bed liggen gesproken:Yikes! Dit is jouw afknapper in bed volgens je horoscoop

Reageer op artikel:
Bewezen: vrouwen moeten tijd krijgen voor een middagdutje op werk
Sluiten