Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 22 april 2015

Wat vrouwen écht willen: 14 x mannen die je tijd helemaal waard zijn

Wat vrouwen écht willen, dat is een man die alle tijd, energie en liefde die we in hem steken he-le-maal waard is.

Vanaf moment één gooien wij vrouwen onszelf het liefst vol in de rollercoaster die liefde schijnt te heten. Ondanks dat het bij de één wat langer duurt dan bij de ander is het fijner dan ooit om je hart voor iemand open te stellen. Iemand waarmee je alles kunt delen, die je geweldig laat voelen. Waarbij de kriebels door je lichaam gieren.

Het is niet erg als we aan niets anders meer kunnen denken dan aan hem. Het is ook niet erg dat we voor hem door het vuur zouden willen gaan. En het is al helemaal niet erg als we dagen met hem in bed liggen, hem helpen, voor hem klaarstaan en er voor hem zijn. En natuurlijk er alles aan doen om een relatie te bouwen.

Er zit alleen één grote ‘maar’ aan. De maar is, dat hij wél onze tijd waard moet zijn. Want wat wij erin stoppen willen we niet verspillen. Deze mannen zijn de mannen die 101% jouw tijd waard zijn:

1. Een man die de moeite neemt om naar jou te kijken om te zien wie je écht bent

En dan bedoelen we de man die verder kijkt dan je lange blonde haren, je mooie ronde billen of je felblauwe ogen. Een man die zijn best doet om jou te leren kennen.

2. Een man die jou accepteert voor wie je bent

Als hij de moeite neemt om je écht te leren kennen dan ontdekt hij al je geweldige karaktereigenschappen en misschien ook wat ‘flaws’. Maar een man die écht de moeite waard is accepteert dat en probeert jou nooit te veranderen. Nooit.

3. Een man die respect heeft voor jou en je in je waarde laat

Hij mag je nooit gemeen behandelen, geen kwetsende opmerkingen maken en laten zien dat je bij hem op een voetstuk staat. Dan weet je dat je de juiste vis aan de haak hebt geslagen.

4. Een man die jou terugbelt of een berichtje stuurt na jullie date

En daarmee bedoelen we vooral een man die het lef heeft om je te bedanken voor de leuke avond. Een man die niet bang is voor afwijzing maar recht op zijn doel afgaat: jou. Geen spelletjes als ‘ik wacht tot morgen met iets sturen dan kom ik stoerder over’ maar gewoon ‘ik heb stiekem met je gedanst, ik hoop dat je het leuk vond. X’.

5. Een man die zijn gevoelens hardop durft uit te spreken

Er komt een punt dat het fijn is als hij durft te vertellen wat hij voor je voelt. Dat hij graag exclusief wil zijn met jou en dat hij niet meer wil dat er nog andere mannen zijn in je leven. Hij wil jou, en als hij dat wil dan is het ontzettend fijn als hij daarvoor uit wil komen.

6. Een man die jou wil voorstellen aan zijn vrienden en familie

Dan weet je dat hij het écht serieus meent. Als hij tegen zijn familie en vrienden durft te zeggen dat jullie nu een item zijn, en jou ook wil meenemen, dan weet je dat het goed zit. Heel goed.

7. Een man die attent is

Op je verjaardag, zomaar uit het niets, op jullie één jarige jubileum, als je iets hebt bereikt. Voor wat het dan ook is, als hij soms een keer bloemen meeneemt, of een fles champagne, of iets anders waarvan hij weet dat je het zo graag wil hebben, dan vinden wij vrouwen dat erg fijn.

8. Een man die voor jou door het vuur zou willen gaan

Een man die de moeite waard is zou voor jou naar de andere kant van de wereld lopen. Een man die voor je klaarstaat, er voor je is, en je schouder is om op te leunen.

9. Een man die niet zomaar opgeeft als het even niet zo makkelijk gaat

Jij steekt ontzettend veel energie in jullie relatie. En hij ook. En als het even wat minder gaat tussen jullie dan wil je niet dat hij zomaar het bijltje erbij neerlegt. Nee, je wil dat hij vecht voor jou, voor jullie relatie. Net zolang tot jullie het wel weer op de rit hebben en het weer goed zit.

10. Een man die niet scheutig is met complimentjes

We willen allemaal horen dat we er toe doen. Dat we de moeite waard zijn. We vinden het fijn als hij ziet dat we naar de kapper zijn geweest, of nieuwe lingerie hebben gekocht voor hem. Of als we ons hebben opgetut voor een datenight. Mannen, laat je horen.

11. Een man die luistert en communiceert met jou

Het is zo belangrijk dat hij luistert naar jou en met je communiceert. In een relatie zul je je best voor elkaar moeten blijven doen. De sleutel tot succes is om naar elkaar te luisteren en te praten. Als hij de moeite neemt om dit ook daadwerkelijk te doen, zijn jullie al een heel eind en weet je dat jouw tijd het meer dan waard is.

12. Een man die soms zijn eigen belangen opzij zet voor jou

En dit kunnen de kleine dingetjes zijn. Het moment waarop jij liever de allerlaatste aflevering van Hart of Dixie wil kijken en hij een aflevering van House of Cards en hij besluit dat jij mag kijken. Of wanneer jullie allebei de auto nodig hebben en hij de sleutels toch aan jou overhandigd. Gewoon omdat hij van je houdt.

13. Een man die in bed ook aan jou denkt

Amen.

14. Een man voor wie jij zijn #1 bent, altijd

We willen gewoon ontzettend graag een man voor wie wij de #1 kunnen zijn. Een man die verliefd op ons is, van ons houdt, ons lief heeft. Een man die bij ons wil zijn en er voor ons wil zijn. Een man die ons vasthoudt en nooit meer loslaat. Die man, die willen we, voor altijd. Want als hij de moeite waard is, dan zullen we er alles aan doen om een happily ever after te krijgen.

Reageer op artikel:
Wat vrouwen écht willen: 14 x mannen die je tijd helemaal waard zijn
Sluiten