Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 27 nov 2015

Vrouwending: waarom we allemaal weg zwijmelen bij een filmkus

Vrouwen zijn gék op romantische films. Alles, maar dan ook alles is in onze ogen perfect. De onmogelijke maar onvoorwaardelijke liefde tussen het perfecte koppel is zeer zeker favoriet. En dan die kus… pff.

Maar waarom zijn vrouwen nou eigenlijk zo ontzettend dol op de filmkus? Wij vertellen je alle redenen en we weten zeker dat je het roerend met ons eens bent:

De kus straalt échte liefde uit

De filmkus is nooit, maar dan ook nooit een kus die puur en alleen op geilheid gebaseerd is. Hoe intens ze ook met elkaar zoenen en hoe opgewonden hij haar uiteindelijk ook zijn bed in sleept, het zit vol passie en emotie. Dit komt hoogstwaarschijnlijk ook omdat filmkussen altijd in films voorkomen die over bijzondere liefdes gaan. De filmkus is een kus waar de hoofdpersonen allebei op hebben gewacht en die hun langgekoesterde liefde bevestigt.

Hij kust haar zo perfect dat het bijna onecht lijkt

De filmkus is altijd perfect getimed. Ze zijn de hele film geen moment alleen geweest, en dan, geheel onverwachts, hebben ze een moment samen. Ze zitten tegenover elkaar en het is een ogenblik stil. Ze kijken elkaar verwonderlijk aan voor enkele seconden. Totdat hij iets voorover leunt en zijn hand in haar nek ligt. Ze kijkt hem nog een keer aan en dan kust hij haar zachtjes. En dit is nog maar het begin is van de perfecte filmkus. Elke beweging die ze maken is volmaakt. Er zijn geen onhandigheden en ook geen gekke gezichten. Het is zo’n mooi beeld dat we het duizenden keren terug kunnen kijken. Wij willen simpelweg die kus óók meemaken.

Het koppel is altijd meant to be

Het koppel in de film past altijd perfect bij elkaar. Ze zijn allebei knap, of hij is juist heel knap en zij niet, of andersom. Maar op één of andere manier is het altijd een liefdespaar waar we allemaal ‘ahww’ bij willen zeggen. De acteur en actrice zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat wij bijna niet kunnen geloven dat ze niét spontaan verliefd zijn geworden tijdens de opnames.

Om nog even verder weg te zwijmelen bij een paar van de mooiste filmkussen ooit:

LEES OOK: Mannendossier: 24 x hoe je ons vrouwen als man écht hoort te behandelen

Reageer op artikel:
Vrouwending: waarom we allemaal weg zwijmelen bij een filmkus
Sluiten