Waar is het roodharige emoji emoticon?

Apple komt eindelijk met een update van emoji's. Ruim 300 smiley worden toegevoegd aan de bestaande collectie. Echter mist er een heel belangrijke smiley: een roodharige.

De Britse Emma Kelly heeft een petitie opgestart omdat ze het oneens is met het ontbreken van een roodharige emoji. Emma: ‘Elke stand van de maan wordt aangeboden en er zijn twee schapen, maar een roodharige? Ho maar. Belachelijk vind ik dat’. Emma beheert zelf een website die volledig in het teken staat van roodharigen.

De emoji’s kwamen al eerder in opspraak toen een groep Apple ervan beschuldigde racistisch te zijn aangezien de emoji’s vooral blanke mensen waren. Apple gaf aan juist zo divers mogelijk te willen zijn en vertelde dat het bedrijf werkte aan een update die representatief is voor iedereen.

Maar helaas mist de roodharige emoji alsnog. Ook al is maar 2% van de wereldbevolking roodharig, dat zijn toch 138.000.000 iPhone gebruikers die hierop zaten te wachten. Emma is daarop een petitie gestart die momenteel al door 1945 mensen is ondertekend. Pas met 10.000 ‘strijders’ wil Emma naar Apple stappen.

Het goede nieuws van de update is dat het wel mogelijk is om te kiezen uit multiculture emoticons en meerkleurige duimpjes. Ook de familiesamenstellingen zijn uitgebreid, namelijk twee mannen en een kind.

Wij wachten ondertussen in spanning af of de roodharigen onder ons ook worden erkend door Apple.

Reageer op artikel:
Waar is het roodharige emoji emoticon?
Sluiten