Waar is een serum nou eigenlijk goed voor? En hoe kies je er één die bij jou past?

Bepaalde verzorgingsproducten worden als essentieel beschouwd voor een effectieve beauty routine. Naast een goede reiniger en zonnebescherming, is er nóg een product dat voor een gezonde, glowy huid zorgt: serum. Wanneer je serum consistent gebruikt, zal ze van alle producten het meeste resultaat geven. Maar wat is een serum precies en hoe kies je er één die het beste bij jouw huid past? Volg daarvoor de volgende handleiding:

Wat is een serum?

Serums staan bekend om hun dunne substantie met lage viscositeit (kleverigheid van de vloeistof), welke ver reiken onder het huidoppervlak. De actieve ingrediënten van een serum pakken één of meerdere huidproblemen aan, zoals droogheid en/of pigmentvlekken. Serums voor het gezicht zijn niet bedoeld om bepaalde stappen uit je routine te vervangen, maar eerder positief aan te vullen.

Hoe wordt een serum gebruikt?

Nadat de huid gereinigd is, kan er een paar druppeltjes serum deppend op de huid worden aangebracht. Gebruik daarna je zonnebescherming en de crème die je normaal gesproken zou gebruiken. Serum is geen one size fits all product, want voor elke behoefte van de huid is er weer een ander serum te vinden.

Verhelderende serums

Serums die een ophelderende functie hebben, maken donkere vlekken op de huid lichter. Deze vlekken kunnen zijn ontstaan door de zonnestralen of littekens door acné. Ze voeden de ietwat uitgedroogde en doffe huid, zodat deze er stralender en helderder uitziet.

Antioxidant serums

Antioxidant serums doen eigenlijk hetzelfde als wanneer je veel antioxidanten eet: het omkeren van schade door vrije radicalen en het voorkomen van schade door uv-stralen. Vitamine C en E en groene thee zijn voorbeelden van ingrediënten die in dat soort serums zitten. Naast dat het je huid beschermt, vermindert het ook de tekenen van fijne lijnen en rimpels.

Anti-acné serums

Anti-acné serums herstellen onevenwichtigheden in de huid die acné, onzuiverheden en een onregelmatige productie van oliën in de huid kunnen veroorzaken. Salicylzuur en Tea Tree olie zijn ingrediënten die wonderen doen voor de huid die gevoelig is voor acné.

Hydraterend serum

Als je crème die je elke dag gebruikt nog niet genoeg doet voor je huid, kan je dat aanvullen met een hydraterend serum. Het serum pakt de droge plekken in je huid aan en verjongt de huid aanzienlijk. Je huid zal er stralend en gezond uitzien.

Anti-aging serums

Anti-aging serums zijn waarschijnlijk het meest berucht van alle soorten serums die er te krijgen zijn. Dit soort serums gaan vooral donkere vlekken en beschadiging door de zon tegen, omdat dit voornamelijk oorzaken zijn van huidveroudering. Een mix van antioxidanten, hydraterende en ophelderende ingrediënten wordt vaak gebruikt in deze serums.

Reageer op artikel:
Waar is een serum nou eigenlijk goed voor? En hoe kies je er één die bij jou past?
Sluiten