Wij hebben het: de verassende waarheid over boter

Boter is nou echt zo een product waar mensen in de loop der jaren een haat/liefde relatie mee hebben opgebouwd. Is boter nou wel gezond? Of is dit een gevalletje: ''Met zijn gat in de boter vallen'' (een oud spreekwoord voor onverwachts goed terechtkomen.) Boter geeft namelijk nog net even dat extra romige smaakje aan je gerecht. En wij als echte butter-loving-girls willen nu is gewoon de waarheid weten. En laat nou nét diëtiste Lauren Slayton de waarheid onthullen. Here it comes:

En nu we toch bezig zijn met het onthullen van waarheden, lees hierna dan ook 6 mythes op het gebied van afvallen: hier gaan we niet meer intrappen.

Even wat achtergrondinformatie

Boter wordt gemaakt van karnemelk of room, soms gezouten en soms niet. Boter is in feite melkvet. Dit wordt vaak geassocieerd met verzadigde vetten. En vet is slecht voor je. Zo werd er bij vet altijd gezegd: nee niet doen, dit is de boosdoener. Zo zou je verstopte slagaders van boter kunnen krijgen of hart-en-vaatziektes.”Deze haat aan boter verandert” zegt Lauren Slayton. Vet wordt steeds minder gezien als de boosdoener. Zo heeft bijvoorbeeld avocado ook heel veel vet. ”Wacht, hold up. Zegt u dus dat?

De verassende waarheid

Is boter dus goed voor je? Ja zegt Lauren Slayton. Op zekere hoogte. En dan met name: gras gevoed boter. Dit is precies wat je denkt. Boter dat is gemaakt van koeien die in de wei lopen van gedroogd gewas. Dus de koeien eten geen voedsel van graan op basis van soja en mais. Boter is een natuurproduct. Er zitten allerlei gezonde stoffen in boter, zoals bijvoorbeeld vitamine A. Deze vitamine is goed voor het hele lichaam.

Maar voordat je nu bij elke maaltijd een klont boter smeert, alles met mate.

Reageer op artikel:
Wij hebben het: de verassende waarheid over boter
Sluiten