Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 11 januari 2019

Waarom als één deur sluit er altijd een andere deur open gaat

Je relatie gaat uit, je contract wordt niet verlengd en je vriendschap met een vriendin die je al heel lang kende, is voorbij. Hoe verdrietig het ook is, het is niet erg als er dingen eindigen in het leven. Er gaat namelijk altijd weer een andere deur open.

Soms is het einde goed

Met je ex-lover had je een knipperlichtrelatie. Je wist dat hij niet goed voor je was, maar toch ging je telkens naar hem terug. Je baan was al niet leuk. Na de lunch had je eigenlijk niets meer te doen en je ging dood van verveling. Als vriendinnen het hadden over werkstress, kon jij alleen maar verlangend knikken. En die vriendin, die vriendin belde zóvaak op het laatste moment af. Echt, soms is het beter voor je als je dingen kunt afsluiten. Makkelijk is het niet, maar wel beter.

Er zullen betere dingen op je pad komen

Juist omdat je dingen hebt kunnen afsluiten, heb je ruimte voor nieuwe dingen in je leven. Als je bij de bad guy blijft, zullen er nooit good guys in je leven komen. Als je wel zou blijven werken bij die vervelende baan, zou je jezelf nooit verder kunnen ontplooien. Misschien zou je langzaam wegkwijnen tot er niets meer over zou zijn van je ambities en eigenwaarde.

Het lijkt dan misschien magie dat er ineens nieuwe deuren worden geopend. Dat je plots een man tegenkomt waarvan je hart op hol slaat bijvoorbeeld, maar je doet het echt zelf. Als je dingen kunt afsluiten kun je weer om je heen kijken.

Blijf daarom niet te lang kijken naar de gesloten deur

Pas als je alles los kunt laten, kun je veranderen. Zolang je nog nostalgisch aan het verleden denkt, durf je eigenlijk niet echt iets anders te doen. Je durft niet te kiezen. Pas als je echt open staat voor nieuwe dingen, zullen je de kansen die voor je liggen herkennen. Misschien waren de deuren altijd al wel geopend, maar nu pas zie je het.

LEES OOK: Eet jezelf gelukkig met iets wat we bijna allemaal heerlijk vinden

Puckermob

Reageer op artikel:
Waarom als één deur sluit er altijd een andere deur open gaat
Sluiten