Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Travel 11 dec 2016

Waarom Australië je ultieme travel goal is in 2017

Australië, we hebben er allemaal wel van gehoord maar velen van ons zijn er nog niet geweest. Het land waar een relaxte levensstijl voorop staat, en een land wat qua natuur al je dromen waarmaakt.. Echt waar, het land is poëtisch mooi:

1. Het is dé kans om een surf babe te worden

Nergens is surfen zo gewoon als in Australie. Elke local die in Sydney woont is meerdere keren per week op een surfboard op de golven te vinden. Het is daarom je ultieme kans om deze te gekke sport te leren. En niet alleen dat, je leert ook direct al die veel te knappe Australische surfers kennen. En laat het nou eens heel goed uitkomen dat ze erg gecharmeerd zijn van Hollandse meisjes.

2. Sydney is de stad die alles in één heeft

Als je even geen zin hebt om direct verder te reizen dan zit je in Sydney helemaal op je plek. Op Bondi beach vind je surfdudes die daar zijn geboren en getogen en elke dag in het water liggen. Er is een zwembad wat doorloopt in de zee en het stikt van de leuke strandtentjes. Maar als je zin hebt in een chique feestje ben je helemaal op je plek in het business district van Sydney. ALLEEN maar knappe mannen in pak en de meest geweldige locaties die je doen denken aan Great Gatsby feestjes.

3. Het is een walhalla voor avocado lovers

In Australie stikt het van de avocado’s en kan je de allerlekkerste krijgen. Zo zijn ze veel groter, romiger en rijker van smaak. Maar ook in elk healthy ontbijttentje zullen ze de meest leuke gerechten maken met avocado. En geloof ons, dat gaat verder dan toast met smashed avo.

4. Whitehaven Beach

Als je er nog nooit van hebt gehoord ben je blij dat je het nu weet. Vergeet de Caribische stranden want Whitehaven Beach is next level. Het is één van de eilanden van Whitsundays en is zeker het pareltje. Het strand heeft azuurblauw water, palmbomen en het állerzachtste, witste en schoonste zand ter wereld.

Een ticket boeken naar Australië

5. Duiken in The Great Barrier Reef

Want ook in Australie kunnen ze zeggen dat ze beschikken over het meeste koraal en meeste onderwaterdieren. Oftewel: dit is onderwaterwereld van Ariël. Zo zijn er 1500 verschillende vissen te zien en 30 verschillende soorten dolfijnen en walvissen. Velen spreken dat deze onderwaterwereld je leven écht verrijkt.

6. Kangaroo Island

Kangaroo Island is niet ver vanaf Adelaide. Je kan het bereiken via een korte vlucht maar ook per auto. Kangaroo Island is, zoals de naam het al zegt, een eiland vol kangoeroes. Maar daarnaast kan je er ook dolfijnen, koala’s, walvissen en dolfijnen spotten. En dat allemaal in puur natuur.

7. De ‘niets hoeft, alles mag’ mentaliteit

De Aussie’s beschikken allemaal over het talent om altijd relaxt te zijn. Iedereen hangt na werktijd heerlijk op het strand. Ontbijttentjes zitten tot laat in de middag bommetje vol. De mannen weten je met hun relaxte houding te verleiden en het is heel gewoon als je nooit meer weg wilt volgens andere reizigers.

8. Australië loopt voor op alle food trends

Je kan hier alles proeven wat nog lang niet een trend is in Nederland. De Açai bowl wordt daar bijvoorbeeld al niet eens meer gegeten omdat er alweer een nieuwe trend is. Je gaat je verwonderen over alle mooie ontbijt en lunchtentjes die niet alleen bizar leuk zijn ingericht maar ook de sfeer, de gerechten en de mensen lijken gemaakt te zijn voor précies die plek.

9. Het is een gemakkelijk land om in te reizen als vrouw

Australië behoort namelijk tot de één van de veiligste plekken ter wereld. Maar het is ook gemakkelijk om van A naar B te komen, want er wordt veel aangeboden qua vervoer. Het stikt van de goedkope hotelletjes, het is er heel schoon en het eten is niet héél anders, maar wel veel lekkerder.

En daarna door naar Bali?
Dit zijn de allermooiste onontdekte plekjes van Bali

Reageer op artikel:
Waarom Australië je ultieme travel goal is in 2017
Sluiten