6 fantastische redenen om je deze Pasen te vergrijpen aan chocolade eieren en paashazen

Pasen komt eraan en voor velen is dit een weekend vol verleidingen. Eindeloos veel lekker eten en de hele dag drinken met een prima excuus. Waar we ons gelukkig echt niet druk over hoeven te maken is de chocola. Chocolade heeft namelijk talloze voordelen voor ons lichaam en daarom mogen we deze Pasen best aan een aantal (paashaas)oortjes knabbelen..

1. Het reduceert pijn (ook die van een gebroken hart)

Aha, daarom eten we zo graag chocolade na een break-up. Chocolade kan daadwerkelijk helpen tegen de pijn. Zelfs al wordt ons hart deze Pasen niet gebroken, we vinden het een prachtig excuus.

2. Het is goed voor je huid

Jaja, niets pukkeltjes, chocolade is juist goed voor de huid. Dan hebben we het natuurlijk wel over het stukje pure chocolade en niet de witte repen met extra suiker erop. Chocolade zou helpen tegen een droge huid, fijne lijntjes laten verdwijnen en je beschermen tegen UV licht. Kom maar door met die pure paashaas.

3. Het reduceert stress

Ook helpt chocolade goed tegen stress. We beginnen patronen te herkennen hier..

4. Je leeft langer

Naast dat we van minder stress natuurlijk sowieso langer leven, helpt chocolade op zichzelf ook nog een handje. Zo hebben onderzoekers aan Harvard zelfs gevonden dat mensen die wekelijks pure chocolade eten gemiddeld twee jaar ouder worden. Science rocks.

5. Het helpt met afvallen

Wanneer je aan het afvallen bent zou je misschien niet meteen denken aan een stuk chocolade om toe te voegen aan je dieet. Maar het heeft toch daadwerkelijk voordelen tijdens je afvalrace. Een stukje bittere chocola zorgt namelijk voor minder lust naar suiker en vet. Wanneer je honger krijgt tijdens je dieet kun je kiezen voor een klein stukje chocolade. Stukken beter dan zo’n wortel.

6. Het vermindert de kans op een hartaanval

De chocolade voorkomt klonteringen in het bloed, wat vervolgens weer hartfalen voorkomt. Oh chocolade.. Is er iets wat je niet kunt?

Reageer op artikel:
6 fantastische redenen om je deze Pasen te vergrijpen aan chocolade eieren en paashazen
Sluiten