Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 15 mrt 2017

Waarom datingapps ervoor zorgen dat liefde vinden moeilijker dan ooit is

Het kan zó frustrerend zijn. Tinder, Happn, Badoo, The Inner Circle, Elite; talloze datingapps die ervoor bedoeld zijn het geluk in de liefde een handje te helpen. Maar hoewel ze vol staan met mannen, lukt alsnog niet om dé ideale droommatch te vinden. Arrg.

Hoewel de technologie je graag wil helpen met het vinden van een ideale match, werkt het soms juist tegen. Hieronder lees je waarom deze apps het je juist iets lastiger maken bij de zoektocht naar jouw prins op het witte paard.

Geen passie

Als Millennial word je vaak geassocieerd met het feit dat je alles met veel passie wilt doen. Maar in online datingapps zit nauwelijks passie. Je swipet links óf rechts. Er zit geen geur, geen gelaatstrek of een real life houding bij. Alles moet je halen uit een foto en dat hoeft niet genoeg te zijn. Waar je in de kroeg nog head over heels kan worden van iemand, lukt dit op een app minder snel.

Het vertrouwen ontbreekt

Het blijft online daten en dat zit in jouw achterhoofd. Natuurlijk post iedereen zijn beste foto, maar dat hoeft niets negatiefs te zijn. Ongeacht dat iemand er in de supermarkt anders uit ziet dan op de foto’s in de nachtclub die we plaatsen, hoef jij niet het vertrouwen te verliezen. Jij kiest ook jouw mooiste foto en dat maakt jou niet minder.

De wereld is groot

Waar vroeger mensen vaker in het zelfde dorp of dezelfde stad bleven wonen, verhuizen mensen tegenwoordig steeds vaker en verder. Daardoor ontmoet je steeds nieuwe mensen en blijf je niet graag hangen aan dezelfde man, want stel je voor dat drie steden verderop deze versie maar dan nóg leuker rondloopt.

Datingapps versterken dit gevoel. Je hoeft namelijk nu niet meer te reizen naar een andere plek om mensen tegen te komen, deze komen gewoon op je scherm voorbij. Verre liefdes komen dus steeds dichterbij.

We gaan tegen onze eigen natuur in

Luister je naar onze eigen natuur, dan hoor je de mannen in het wild tegen te komen, zoals de kroeg of bij vrienden. Voordat je cupido op ze afstuurt zou je zelf gigantische aantrekkingskracht moeten voelen. Bij de datingapps wordt dit natuurlijke proces omgedraaid en is het soms afwachten of échte chemie ook daadwerkelijk aanwezig is bij een eerste ontmoeting in real life.

Mannen lijken zich steeds meer als asshole te gedragen door datingapps

Mannen lijken datingapps te zien als een vrijbrief om oneindig lang te jagen. Een relatie? Nee joh, ze willen eerst alle vrouwelijke visjes hebben uitgeprobeerd.

En helaas doen ze dat niet altijd op een nette manier. Omdat je iemand via een app kent en niet via-via is het vrij makkelijk om nooit meer wat van je te laten horen. Immers, niemand die je erop aanspreekt. En ja, dat zorgt er jammer genoeg voor dat de mannen die single zijn zich steeds meer gaan gedragen als een asshole…

Niemand is perfect, maar het wordt door deze apps moeilijker gemaakt om dat te realiseren. Dit komt simpel weg omdat het aanbod praktisch oneindig is.

Kortom: datingapps maken het zoeken naar een eeuwige liefde iets ingewikkelder. Natuurlijk zijn er succes verhalen en werkte het misschien bij die ene vriendin fantastisch, maar wees niet teleurgesteld als het bij jou nog niks heeft opgeleverd. Jouw hunk kom je waarschijnlijk op een onverwachts moment in de vrije natuur tegen. En dat stukje loslopend wild is dan álles wat je niet op Tinder tegenkwam.

Wil je beter worden in jouw online dating skills? Lees dan hier deze tips van mannen aan vrouwen: Mannendossier: Tips van mannen voor vrouwen die Tinderen, online daten of InnerCirclen

Reageer op artikel:
Waarom datingapps ervoor zorgen dat liefde vinden moeilijker dan ooit is
Sluiten