Waarom de leukste meisjes afgebladderde nagellak hebben

Je nagels lakken is altijd even een klusje. Eerst netjes binnen de lijntjes kleuren en daarna het laten drogen. Als het eenmaal prachtig zit, heb je er vaak een paar dagen lol van en dan gaat het afbladderen.

Toch benieuwd hoe je nagellak langer blijft zitten? Wij hebben dé tips.

Stukje voor stukje wordt je nagel weer zichtbaar. Wij irriteren ons er vaak enorm aan, maar aan de andere kant lopen we er ook gerust nog een paar dagen mee rond. We hebben vaak geen zin om bij een paar ‘chips’ zoals je dat noemt, alles er weer af te halen en weer opnieuw te gaan lakken.

Herkenbaar right? Toch zijn er ook meisjes waarbij het lijkt alsof ze nooit afgebladderde nagellak hebben. Waarbij het lijkt alsof alles perfect zit. En ook al kijk je er soms jaloers naar, dat is he-le-maal niet nodig. Waarom niet? Nou hierom:

Je durft te leven

Je nagellak blijft prima zitten als je de hele dag thuis op je bank zit en niets doet. Maar als je geniet van het leven dan ben je op pad, doe je dingen, ben je continu bezig. En daar gebruik je ook je handen en nagels voor. Logisch dat je nagellak daardoor beschadigd. Maar kom op, wat wil je nou liever? Een heerlijk leven hebben waarin je allerlei dingen meemaakt en een klein beetje afgebladderde nagels hebt, of stil zitten en he-le-maal niets doen? Wij weten het antwoord wel.

Je bent geen controlfreak

Alles hoeft niet pietje precies toch? Dat is namelijk saai. Zoals Marc Jacobs zegt: “I always find beauty in things that are odd and imperfect. They are much more interesting.” Oftewel, dingen die niet helemaal perfect zijn, zijn juist mooi. En daarom hoeven je nagels niet altijd perfect gelakt te zijn. Een controlfreak zou he-le-maal gek worden van een enkel chipje en het liefst naar huis rennen om haar nagels te doen. Jij leeft gewoon lekker verder. Die nagels komen wel weer een andere keer.

Je bent down to earth

Je snapt dat niets voor eeuwig duurt. Wij worden ouder, dingen slijten en ook je nagellak bladdert na een tijdje. Als je dat omarmt dan heb je vrede met het leven. Hoef je niet in paniek te raken als je ziet dat je pinknagel net iets minder mooi is als je ringvinger. Het is zonde om je daar druk om te maken. Heus.

Reageer op artikel:
Waarom de leukste meisjes afgebladderde nagellak hebben
Sluiten