Waarom de meest succesvolle vrouwen rood haar hebben

Als andere kinderen je vroeger weer eens uitscholden voor 'vuurtoren', wenste je wanhopig dat je een bos blonde lokken had. Gelukkig weet je nu dat vrouwen met rood haar een soort superheldin zijn. Je bent sterker, slimmer en ook nog eens vaker de chef. Haal je Wonder Woman kostuum maar tevoorschijn. 

Je wist misschien al dat vrouwen met rood haar een hogere pijngrens hebben. Althans, kiespijn vinden ze niet zo prettig en tegen extreme kou zijn ze ook minder goed bestand. Maar andere pijn kunnen ze veel beter handelen dan dames met andere haarkleuren, ontdekten onderzoekers van de Deense universiteit van Aalborg.

Super handig dat je niet meteen piept bij een pijntje, maar misschien nog wel beter nieuws: Rossige ladies zijn ook mentaal sterker. Hun hele leven worden ze gezien als ‘anders’, dat heeft hen krachtiger gemaakt. Wist je namelijk dat maar twee procent van de wereldbevolking rode lokken heeft? Al zijn redheads van nature ook al intelligent. Volgens wetenschappelijk onderzoek lijkt het roodharigengen, MC1R, invloed te hebben op belangrijke functies in de hersenen.

Daarom ben jij als roodharige de baas

Vrouwen met rode lokken hebben ook nog eens een voordeel op de werkvloer. Een beetje gemeen tegenover blonde collega’s is het wel. Het vooroordeel luidt dat blonde vrouwen een warme persoonlijkheid hebben, maar niet al te slim zijn. Vrouwen met ginger haar worden juist gezien als afstandelijk doch deskundig. Je leidinggevende of baas zal daardoor eerder een vrouw met rood haar een promotie geven.

Denk nog eens aan die vervelende klasgenootjes nu je directeur of manager bent geworden. Vuurtoren? Ja, je torent inderdaad mijlenver boven hen uit.

Nog niet overtuigd dat vrouwen met rood haar onwijs cool zijn?

Klik op de foto voor nóg dertien redenen waarom redheads nog specialer zijn dan je dacht.

Reageer op artikel:
Waarom de meest succesvolle vrouwen rood haar hebben
Sluiten