Waarom de sunburn art trend er eentje is om over te slaan

Wij houden allemaal van een gebruinde huid in de zomer en van verbranden willen we het liefst niets weten. Maar dat ligt bij de sunburn art trend toch wel anders.

Bij deze trend is het namelijk de bedoeling dat je expres verbrand of bruin wordt. Maar waarom?

Wat houdt de trend precies in?

Om de sunburn art te creëren leg je een soort sjabloon over je huid waar je wilt dat jouw kunst komt. Maar zonnebrand is ook een manier om figuren te vormen. Vervolgens ga je de zon in en is het wachten op een kleurtje. Je haalt de sjablonen weg en je hebt een soort tattoo kunstwerk, maar dan van zonlicht.

Specialisten geen fan

Verbranden is alleen ontzettend pijnlijk en slecht voor je huid. Huidspecialisten zijn daarom ook fel tegen deze trend. Zij zeggen dat de schade die aan je huid wordt toegebracht nog erg lang blijft en dat je huid er niet snel van herstelt. Dokter Alster zegt dan ook: ‘Een verbrande huid is erger dan een zongebruinde huid, maar beide zijn alsnog schadelijk voor je huid. Ook al ben je niet verbrand, dan is er alsnog door zonlicht schade aangebracht aan jouw huid. De zonnestralen zorgen er namelijk voor dat het DNA in jouw huid verandert.’

Awesome alternatieven

Vind je alsnog de trend er wel gaaf uitzien? Kies dan voor veiligere optie zoals een zelfbruiner. Zo kun je alsnog kunst bij jezelf maken zonder dat je je huid beschadigd. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor prachtige tijdelijke tattoos. Niet alleen zijn die ontzettend awesome, ook zijn ze helemaal niet schadelijk voor jouw zomerhuidje.

Reageer op artikel:
Waarom de sunburn art trend er eentje is om over te slaan
Sluiten