Waarom die vervelende muggen het áltijd op jou gemunt hebben

Of het nou de zomermaanden in Nederland zijn of je aan het reizen bent met je lover in Thailand. Jij wordt al-tijd gestoken door die rotbeesten: muggen. Je smeert je in met spray, crèmes en andere foefjes. Toch geeft het je niet het gewenste resultaat, en ben je soms nachtenlang wakker. Het goede nieuws is dat we een aantal verklaarbare redenen hebben gevonden waarom ze het op jou gemunt hebben.

Bier

Ben jij één van die vrouwen die gerust een aantal biertjes mee drinkt met je vriend? Of het simpelweg drinkt omdat de wijn in de meeste kroegen niet te drinken is? Stop daar dan maar mee. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat muggen aangetrokken worden door de geur die je huid uitscheidt na een aantal biertjes. Begin dus maar weer met wijn of andere alcoholische versnaperingen.

Het stofje lactic acid

Lactic acid is een stofje dat je lichaam produceert gedurende dag. Dit stofje komt vrij zodra je begint te zweten. En ja, we zweten allemaal ’s nachts en als jij dat stofje meer uitscheidt dan andere mensen in dezelfde ruimte kiezen de muggen voor jou die nacht.

Bloedgroep O

Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met het bloedgroep O twee keer zo vaak worden gestoken dan mensen met een andere bloedgroep. Simpel gezegd, heb je die bloedgroep dan is het niet anders. Helaas.

Lichaamslengte

Ben jij gezegend met een mooie lengte? Dan is het helaas ook zo dat je vaker wordt gestoken. We weten niet precies of het zo is dat de muggen meer kans hebben omdat je lange benen nou eenmaal meer ruimte hebben dan kortere benen, maar dat het is zo is, is een feit.

Houden niet alleen die rotmuggen jou wakker?

Wij geven je een aantal fijne tips waardoor je eerder je slaap kunt vatten. Klik op de foto op het te lezen:

Reageer op artikel:
Waarom die vervelende muggen het áltijd op jou gemunt hebben
Sluiten