Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 8 juli 2017

Waarom een vriendschap tussen een man en een vrouw prima kan

'Zijn jullie echt alleen maar vrienden?' Ja-haa, jullie zijn echt alleen maar vrienden. Als jullie samen ergens verschijnen krijg je steevast die vraag. Maar jij en hij zijn gewoon vrienden, niets meer en niets minder. En dat kan prima.

Mannen geven niet toe aan hun oerinstincten

Een vriendschap tussen een man en een vrouw is relatief nieuw. Eigenlijk komt het pas écht voor, sinds het voor vrouwen normaler is om te werken. Maar dat alles betekent niet dat het allemaal van een leien dakje gaat.

Onderzoekers van de University of Wisconsin-Eau Claire in Amerika onderzochten ruim vierhonderd vriendschappen tussen mannen en vrouwen. De ondervraagde vrouwen onderschatten hoe aantrekkelijk hun vriend hen vindt. En de mannen gaven aan dat ze best eens wat meer wilden met hun platonische vriendinnen. Maar dit wil niet zeggen dat de mannen ook toegeven aan hun oerinstincten. Zijn vriendschap is hem kostbaar, daarom zal hij die heus niet zomaar op het spel zetten.

De vriendschap is anders

Mannen vinden bij vrouwen meer emotionele diepgang. En wij vrouwen vinden het best verfrissend om met een man te praten. Hij relativeert alles zo lekker, terwijl onze vriendinnen situaties eindeloos analyseren. Bonus: we krijgen meer inzicht in het andere geslacht en dat komt ook weer van pas in je relatie.

Niemand is zó onweerstaanbaar

Bummer, maar niet alle vrouwen worden verliefd op alle mannen en visa versa. De kans is groot dat hij niet verliefd wordt op jou en jij niet op hem. Want niemand is simpelweg zo onweerstaanbaar.

En als je wel aantrekkingskracht voelt, betekent dat iets

Uit het onderzoek van de University of Wisconsin-Eau Claire bleek ook dat mannen en vrouwen die zich wel tot hun vrienden aangetrokken voelen, minder tevreden zijn met hun huidige liefdesrelatie.

Toch zal je vriendschap er niet per se onder leiden. Een vriendschap, de emotionele band die jullie hebben, is namelijk sterker dan een seksueel verlangen. Misschien voel je het wel, maar je maakt de keuze er niets mee te doen, omdat de vriendschap zoveel voor je betekent. Vaak is het een fase en kun je je na een tijdje echt niet meer voorstellen dat je in dachten hoe het zou zijn om naakt naast hem wakker te worden.

Vind je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Het enige antwoord op de vraag of je vrienden kunt zijn na een ‘friends with benefits’ fase

Reageer op artikel:
Waarom een vriendschap tussen een man en een vrouw prima kan
Sluiten