Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 22 dec 2015

Waarom er écht geen reden is je ex een berichtje te sturen, ook niet tijdens de feestdagen

Het is o zo verleidelijk. Het is je eerste kerst zonder hem en je denkt terug aan al die leuke feestdagen die jullie hebben meegemaakt. Het liefst zou je hem even een berichtje sturen. Maar stop. Doe het niet. Echt niet.

Misschien dacht je dat je over hem heen was. Je voelde dat het leven beter was. Dat het beter is dat jullie niet meer samen zijn. Je hoefde hem écht niet meer terug.

Maar dan is het kerst en het besef dat jullie nu echt niet meer samen zijn, dringt ineens hard tot je door. Jullie waren altijd samen. Dit jaar zit je alleen thuis op kerstavond. En bij het kerstdiner op 1e Kerstdag zit je straks zonder hem bij je familie aan tafel. Er is niemand om zachtjes mee te roddelen over je irritante oom. Er is geen stiekeme seks.

Je wilt even met hem praten. Contact met hem. De behoefte is ineens zo groot. Maar het is echt beter om je handen vast te binden en het te laten gaan. Te wachten tot het gevoel voorbij ebt.

Het is een verslaving en afkicken wordt steeds moeilijker

Uiteindelijk zal het leiden tot verdriet, woede en spijt. Spijt dat je het hebt verstuurd. Je kunt jezelf wel voor je hoofd slaan. What were you thinking?

Toch: wees niet te streng voor jezelf. Je bent niet de enige die eenzaam was tijdens kerst, misschien wat te veel heeft gedronken en een ex appte om zich beter te voelen. Zelfs als weet je dat je er jezelf pijn mee kan doen. Je ex is namelijk een verslaving. Je bent aan het afkicken, maar je wilt juist iets liever dan contact. Het afkicken is de moeilijkste fase. En als je toegeeft begint het proces weer van voor af aan.

De break-up all over again

Als je wel een berichtje stuurt, als hij dan reageert en als jullie je laten meeslepen, dan is het daarna of jullie voor de tweede keer uit elkaar gaan. De hele break-up nog een keer meemaken, alles all over again.

En als jij een berichtje stuurt en hij reageert niet, of hij reageert koeltjes, dan zul je ook verdriet hebben. Dan word je weer pijnlijk met je neus op de feiten gedrukt. Dat hij het beter vindt als jullie geen contact meer hebben.

Probeer sterk te zijn. Bereid je voor op een kerst die fantastisch gaat worden, omdat je heus zonder hem ook een goede tijd kunt hebben. Maar bereid je ook voor op een kerst die verschrikkelijk moeilijk gaat worden. Je zult hem missen. Zijn gezelschap, zijn persoonlijkheid, zijn lichaam. Maar probeer echt sterk te zijn. Hij is niet voor niets je ex. En misschien kom je wel heel snel iemand tegen om de volgende feestdagen – en alle andere dagen van het jaar – mee samen te zijn.

Laatste tip: wis zijn nummer, zorg dat je het ergens op een briefje schrijft die je thuis laat (we kunnen ons voorstellen dat definitief wissen nét iets too much is).

LEES OOK: Je dacht dat je over je ex heen was? Op deze momenten besef je dat je hart nog steeds gebroken is

Reageer op artikel:
Waarom er écht geen reden is je ex een berichtje te sturen, ook niet tijdens de feestdagen
Sluiten