Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 16 jul 2015

Waarom flirten we nu eigenlijk en kan het kwaad?

Ben jij zo'n meisje die kan flirten met alles wat los en vast zit, of voelt het voor jou alsof je de Champs-Élysées moet oversteken met één been? Sommige mensen hebben het flirt-gen nu eenmaal in zich zitten en doen het met hetzelfde gemak als ademen. Maar waarom flirten we nu eigenlijk? Wat is het nut en waarom vinden we het zo leuk?

Flirten kan zo handig zijn

Flirten is niet alleen leuk, maar het maakt het leven ook zoveel makkelijker. Je krijgt dingen nu eenmaal sneller voor elkaar en dat is natuurlijk nooit een overbodige luxe. En dat is nu net waar flirten oorspronkelijk uit is ontstaan. Om dingen voor elkaar te krijgen en niet voor de gezelligheid. Eigenlijk ben je als soepele flirt dus een manipulator eerste klas.

Soorten flirten

Er zijn zes verschillende soorten manieren van flirten
1. Seks: Je filrt in de hoop dat je iemand in bed weet te krijgen
2. Voor de lol: Je ziet het als een sport en doet het enkel voor de lol
3. Onderzoekend: Je flirt om te oefenen
4. Relationeel: Je flirt om de intimiteit
5. Voor jezelf: Je flirt om je goed te voelen over jezelf
6. Instrumenteel: Je flirt om iets te krijgen van iemand anders

Maar is het zo onschuldig als we denken?

Daarnaast is er ook nog een enorm verschil tussen charmant zijn en flirten. Charmant zijn zorgt ervoor dat je een ander zich belangrijk laat voelen. Flirten is dat je je seksuele aantrekkelijkheid in de strijd gooit om dingen gedaan te krijgen. Flirten kan daarom mensen ook echt kwetsen, waar je als charmeur eigenlijk alleen maar voor positieve gevoelens zorgt. Ga maar eens bij jezelf na, waar gebruik jij flirten eigenlijk voor?

Reageer op artikel:
Waarom flirten we nu eigenlijk en kan het kwaad?
Sluiten