Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 31 jan 2016

Waarom het belangrijk is dat je eerst over iemand heen bent voor je een nieuwe relatie begint

Je liefdesleven is niet als je loopbaan. Je zegt misschien pas je baan op als je een nieuwe job hebt gevonden, maar in de liefde is het toch beter om te wachten. En om geen overhaaste beslissingen te nemen.

Je ontmoette hem toen je vorige relatie net uit was. Over de timing dacht je eigenlijk niet echt na, want je bent toch vrijgezel? En je ex is echt geen issue meer. Tenminste, dat verzeker je hem als hij er naar vraagt. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Je vergelijkt hem contant met je ex

En dat is eigenlijk niet eerlijk voor je nieuwe lover. Je geeft hem nooit echt een kans. Want je ex reageerde altijd anders in bepaalde situaties. Je ex zei vaker lieve dingen tegen je. Je ex had een beter lichaam. En wie is er eigenlijk beter in bed? Soms vergeet je dat je ex ook minpunten had. Je nieuwe lover komt er vaak een beetje bekaaid vanaf.

De rebound werkt maar even

Toen je hem aan de haak sloeg, was alles ineens een stuk prettiger. Die zwaarmoedige dagen dat je aan je ex dacht, waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Hij laat je weer leven, weer stralen. Ja, een rebound werkt. Maar de liefde van je leven vinden in je rebound komt helaas maar zelden voor. Na een tijdje speelt het verleden namelijk toch weer op.

Je bent eenzaam

Het is niet dat je dag in dag uit zit in je eentje op de bank zit te kniezen. Want je hebt je vriendinnen en jullie zien en spreken elkaar voortdurend. Maar je mist toch die armen om je heen af en toe. Je mist het om weg te kruipen in iemands armen. Om te kroelen op de bank. Je mist het om over je hele lichaam aangeraakt te worden.

Wees eerlijk naar jezelf. Vraag jezelf af wat je voelt bij je nieuwe lief. Mis je hem als hij er niet is? Of mis je iemand, wie dan ook? Vind je het vooral prettig om niet meer alleen te zijn? Of knikken je knieën al als je alleen maar aan hem denkt?

Pas als je je ex vergeet sta je open voor échte liefde

Als hij de liefde van je leven is: ga er voor. Wat maakt het uit dat anderen denken dat je je te snel in een nieuw avontuur stort. Maar als je tot de conclusie bent gekomen dat je alleen bij hem bent om je ex sneller te vergeten, is het misschien slim om eerst je oude verdriet te verwerken. Want dan pas kun je open staan voor echte liefde. En je verdient het om samen te zijn met iemand waar je zielsveel van houdt.

LEES OOK: Dit is hoelang het duurt om over je ex heen te komen

Reageer op artikel:
Waarom het belangrijk is dat je eerst over iemand heen bent voor je een nieuwe relatie begint
Sluiten