Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 21 mrt 2016

Waarom het fántastisch is om een mama’s kindje te zijn

Je bent je hele leven al onderdeel van haar, maar zij ook van jou. Je leven is begonnen in haar buik en later aan haar hand. Tegenwoordig misschien letterlijk iets verder bij haar vandaan, maar nog altijd in je hart dichterbij dan wie dan ook. Noem jij jezelf hardop áltijd al een mama's kindje? Dan mag je jezelf intens gelukkig prijzen:

1. Je mag álles van haar lenen

Als klein meisje pikte je al stiekem haar parels en eigenlijk doe je dat nog steeds. Of het nou haar mooie laarzen zijn of die lipstick die je nodig hebt. Je mag alles van haar lenen. En dit komt stiekem allemaal omdat je écht een mama’s kindje bent. Ze kan namelijk moeilijk nee zeggen tegen haar dochter.

2. Ze helpt je bij grote en kleine problemen

Je vertelt haar letterlijk alles. Van een stressmomentje door je studie, tot de ruzies met je lover. Maar ook deel je de angsten en verlangens die je hebt. Je kan gerust zeggen dat jij álles vertelt aan je moeder. En daardoor zal ze altijd een luisterend oor bieden.

3. Je lijkt op haar

Misschien denk je nu: ‘Nee hoor, ik lijk niet op mijn moeder’. Maar stiekem weet je dat je steeds meer op haar gaat lijken. Dit zorgt ervoor dat ze zichzelf in je herkent en je daardoor makkelijker dan wie dan ook begrijpt.

4. Ze vergeeft je ál je fouten

Ook dit heeft er mee te maken dat je op haar lijkt. Maar zelfs als je totaal niet op haar lijkt vergeeft ze je al je fouten. Je bent namelijk haar dochter. Wat je ook doet, ze zal altijd je fouten vergeven. Zelfs al die keren dat je als puber tegen haar tekeer bent gegaan.

5. Jullie ondernemen samen heel veel

Jullie klikken zo goed, dat je niets liever doet dan tijd met je moeder door te brengen. Samen heerlijke diners voorbereiden, stedentripjes maken, tot aan ellenlange gesprekken over van alles en nog wat. Je vindt het heerlijk om bij haar te zijn én zijn bij jou.

6. Jullie hebben inside jokes

Één blik van jou en ze weet precies wat je bedoeld. Jullie delen dezelfde humor en hebben al jaren grapjes onderling die alleen jullie begrijpen. Zelfs tijdens familiefeestjes krijg je een knipoog van haar. En je weet direct over wie of wat het gaat. Jullie kunnen zelfs samen stilletjes genieten. En je weet dat dit voor altijd zo zal zijn.

LEES OOK: (doorlinken naar daddy’s girl!)

Reageer op artikel:
Waarom het fántastisch is om een mama’s kindje te zijn
Sluiten