Life 28 apr 2016 Yasmine Esser

Waarom het helemaal niet zo erg is om vandaag te moeten werken

De dag na Koningsdag. Je voelt je moe, gesloopt, en stiekem ook best een beetje brak. Je staat dan ook to-taal niet te springen om te werken. Toch sleep je jezelf je bed uit, want je moet. Maar weet je wat? Het is helemaal geen ramp om vandaag naar je werkt te gaan.

Gezellig napraten met je collega’s

De meest hilarische verhalen komen op tafel. Van die ene collega die je toevallig ladderzat zag in de stad tot wildplassende vrouwen midden op straat. Ook laten jullie aan elkaar zien wat jullie allemaal voor prullaria hebben gekocht op de vrijmarkt in dronken toestand. En natuurlijk wordt de jurk van Máxima besproken. Werken de dag na Koningsdag is eigenlijk super gezellig.

Iedereen is brak en moe

Je collega’s en leidinggevende snappen ook wel dat er vandaag niet heel veel uit je handen gaat komen en dat de arbeidsproductiviteit laag ligt. Sterker nog, misschien zit je baas ook wel met trillende handen achter z’n bureau. Of hij is wat later op kantoor, omdat hij nog even een ‘meeting buiten de deur´ heeft.

Je verdient geld terug wat je gister hebt opgemaakt

In plaats van de hele dag in bed te liggen zoals je vriendinnen, sta jij al weer in de winkel, het restaurant of in de vergaderzaal. Jij doet wat nuttigs met je tijd. Zoals terugverdienen wat je gisteren in no time over de balk hebt gesmeten. Oeps.

Je gaat gewoon door

Donderdagmiddagborrel? Waarom niet? Vandaag voelt een beetje als een vrijdag en waarom zou je daar geen gebruik van maken? De hele dag wil je niets liever dan vroeg onder de wol, maar wedden dat je gewoon weer door gaat als je eenmaal een drankje in je hand hebt?

LEES OOK: Rainbow life! De allermooiste regenbogen om te eten
Rainbowlife-770x462

Reageer op artikel:
Waarom het helemaal niet zo erg is om vandaag te moeten werken
Sluiten